Smøresjef med positiv coronatest

Tobias Dahl Fenre har fått påvist coronasmitte. Lederen for smøreteamet til de norske skiskytterne er satt i isolasjon.

POSITIV TEST: Smøresjef Tobias Dahl Fenre i skiskyttarlandslagets smøretrailer i Holmenkollen. Foto: Vidar Ruud / NTB
POSITIV TEST: Smøresjef Tobias Dahl Fenre i skiskyttarlandslagets smøretrailer i Holmenkollen. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Testresultatet ble klart onsdag kveld. Fenre ga en negative prøve mandag morgen før avreise til Oberhof.

- Jeg hadde en normal arbeidsdag i går med fire mil på ski og løpetur på kvelden. Jeg har ingen symptomer og føler meg fin, sier Fenre i en pressemelding fra Norges Skiskytterforbund.

Det er bare Fenre som har levert en positiv test, og han er nå isolert på et rom i Oberhof. Tre andre smørere er også i karantene, men utøverne trener som normalt torsdag.

KNEBØY: Det er veldig vanskelig å skyte ned alle blinkene på en normaldistanse i skiskyting, men amerikanske Leif Nordgren, han har kanskje funnet en løsning som gjør alt lettere. Video: NRK / Kristoffer Løkås Vis mer

Generalsekretær Morten Djupvik opplyser at det norske skiskytterlandslaget har valgt å legge seg på en strengere smittevernlinje enn det Internasjonale skiskytterforbundet (IBU).

De har delt inn laget i flere kohorter. Herrene er en. Kvinnelaget en annen. Støtteapparatet er også delt inn i flere kohorter.

Det gjør at «bare» fire av Norges åtte smørere er isolert akkurat nå.

- Dette viser hvor viktig det er. Tobias har mer eller mindre vært i isolat siden verdenscupstarten. Han har bare vært hjemme hos kone og barn. siden. Det viser hvor tilfeldig dette kan være, sier Djupvik til Dagbladet.

- Vil dette få noen konsekvenser for utøverne inn mot helgas konkurranser?

- Det er de tre smørerne som satt i samme bil som foreløpig er i karantene. For de andre går dagen som normalt. Vi har fått godkjent smittevernet vårt av IBU og tyske helsemyndigheter, så utøverne skal så vidt jeg forstår det ikke være rammet, forklarer Djupvik.

Forbundet avventer nå hva tyske helsemyndigheter sier om veien videre, men Djupvik sier at Norge ønsker at smøresjefen skal få en ny test. Dette er ikke normalt i Tyskland, men Norge argumenterer med at smøresjefen verken er syk eller har symptomer på viruset.

Det er verdenscuprenn i den tyske byen mellom 8. og 17. januar

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer