TAR EN NY TØRN: Knut Nystad har tenkt seg om i flere måneder, men har endelig signert en kontraktsforlengelse som norsk smøresjef. Her er han på Sognefjellet i dag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TAR EN NY TØRN: Knut Nystad har tenkt seg om i flere måneder, men har endelig signert en kontraktsforlengelse som norsk smøresjef. Her er han på Sognefjellet i dag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Smøresjefen fortsetter

Tar minst ett år til.

SOGNEFJELLET (Dagbladet): Knut Nystad har vært sjefen for de norske smørerne siden 2006, og hadde et stående tilbud om å fortsette som det også kommende sesong. 

I dag kunne Nystad bekrefte at han har skrevet under kontrakten og fortsetter som norsk smøresjef i minst ett år til. Nystad har også fått opsjon på ytterligere forlengelser fram mot OL i Pyeongchang i 2018.

Nystad har vært lenge i tenkeboksen, men falt ned på et ja til slutt.

- Vi som familie har brukt lang tid på dette. Vi har tatt den tida det har trengt, men da jeg fant ut at det var dette jeg hadde mest lyst til var det ikke så mye mer å diskutere, sier Nystad til Dagbladet.

Trengte tida
Den avgjørelsen er langrennssjef Åge Skinstad glad for formelt å ha på plass.
 
- Ja, nå har jeg ikke vært veldig bekymra for akkurat det, men jeg syns det er viktig at Knut brukte den tida han trengte slik at avgjørelsen ble helt riktig for ham og familien, sier Skinstad til Dagbladet.

Det siste året har ikke vært helt problemfritt i den norske smørebua, og den etterhvert så berømte smørebommen under OL var en tøff prøvelse for sjefen.

- Vi bomma på to stafetter i OL, men vi traff i Sotsji, sier Skinstad, og understreker at de norske langrennsløperne tok med seg fem gull hjem fra lekene i Russland.

Gullalder under Knut
Det har aldri vært noen tvil, verken hos ledelsen i Norges Skiforbund eller hos de norske løperne, om at Nystad var rett mann for jobben.

- De siste to OL-ene har vi gått fra null til ti gull, og etter OL i Vancouver tok også Knut over som leder for glidprosjektet til Olympiatoppen. Knut har satt smismøring inn i en helt annen kontekst, det er ikke lenger noen synsing i bua, er attesten fra langrennssjef Åge Skinstad.

- Ja, de fant vel ingen bedre, eller noen som ville ta over jobben, fleiper Nystad, vel vitende om at han står ansvarlig for en norsk gullalder på langrennssida.

Etter at Nystad tok over den norske smørebua etter det gull-løse OL-et i Torino i 2006, har norske langrennsløpere gått inn 25 VM-gull, 10 OL-gull, i tillegg til de 36 sølv- og bronsemedaljene fra de seks siste mesterskapene.

- Jeg vil heller si at det ikke finnes noen bedre. Det er i hvert fall ingen vi ville bytta ham ut med, sier Skinstad til Dagbladet.