Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Smøresjefen melder om norske gullforhold i Sotsji

- Med fire øvelser igjen kan det fortsatt bli fire gull.

TESTES: Det norske smøreapparatet var i formiddag ute og testet ski i snødrivet i Sotsji. Nå rår optimismen i den norske leiren. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TESTES: Det norske smøreapparatet var i formiddag ute og testet ski i snødrivet i Sotsji. Nå rår optimismen i den norske leiren. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Få med deg alt fra Sotsji i vårt OL-studio

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Den siste uka har det meste handlet om hva de norske langrennsløperne og skiskytterne har hatt under skiene.

Det varme været og de salte løypene i Sotsji har skapt problemer dag på dag, men nå kan det se ut som om forholdene er i ferd med å endres i de russiske skogene.

I skrivende stund laver snøen nemlig ned på langrennsstadion.

15 cm nysnø Hvorvidt de nye forholdene vil tale til de norske løperne og smørernes fordel er for tidlig å si, men der det pøsregner nede i dalføret, faller nedbøren som snø på 1500 meter.

Det har blitt spådd så mye som 15 centimeter nysnø, men forholdene er veldig vekslende. Det skifter nærmest fra minutt til minutt.

Forholdene skal ligne mer på de vi er vant med her i Norge. Kanskje dermed også hva smøreteamet føler seg komfortable med.

Mulighet på fire gull Den norske smøresjefen, Knut Nystad, smiler, ler og er ved godt mot.

- Nå er det nytt føre, og det gir oss nye utfordringer. Men det ligner mer nå på det føret som vi fikk i begynnelsen av lekene, og da tok vi tre gull, sier Nystad til Dagbladet

På spørsmål om Norge skal kunne prestere bedre på litt fersk nysnø, er smøresjefen forsiktig optimist.

- Med fire øvelser igjen kan det fortsatt bli fire gull til. Sju gull vil i så fall være olympisk langrennsrekord, så vi velger å si at glasset er halvfullt i stedet for halvtomt, sier han.

- Ingen ulempe Perry Olsson, mannen som har ansvaret for skiene til Marit Bjørgen, understreker at det er meldt varmt også i morgen, men at dagens nysnø uansett vil gi andre forhold.

Det tror han kan tale til Norges fordel.

- Med et lag nysnø oppå vil det uansett bli et annet føre enn det vi ikke klarte, det er i alle fall ingen ulempe for oss, sier han til Dagbladet.

Hele Norges coronakart