Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Smøresjefen: Skiene til Northug var like gode som resten

Dårlig glid har ikke skylden.

LANGT BAK: Petter Northug var ikke i nærheten av å henge med i sprinten. Her blir han knust på sist siste forsøk. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
LANGT BAK: Petter Northug var ikke i nærheten av å henge med i sprinten. Her blir han knust på sist siste forsøk. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Petter Northug skuffet under sprinten i Sotsji i dag, og røk ut allerede i semifinalen, etter å ha vært relativt heldig da han tok seg videre fra kvartfinalen.

Men hva var det som gikk galt? Er det formen som ikke er som den skal, eller hadde Northug dårligere ski enn de andre?

Svaret på det siste er et definitivt «nei», skal vi tro den norske smøresjefen Knut Nystad.

60 centimeter På sin blogg skriver han nemlig at Northug hadde best ski av alle de norske da gliden ble testet mandag. Dessuten ble alle de nest beste skiene testet mot trønderens ski igjen før start på dagens sprint, og da var Northug ski bedre.

Seinere endret føret seg noe, men på en test som ble gjennomført etter konkurransen, ble resultatet følgende:

SMØRESJEF: Knut Nystad. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
SMØRESJEF: Knut Nystad. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer

- På totalt 300 meter glistrekke var Ola (Vigen Hattestad) og Eirik (Brandsdal) sine ski identiske. Petter (Northug) sine ski var 60 centimeter bak, og Anders (Gløersen) sine ski var 70 centimeter bak. Det vil si at det ikke er nevneverdige forskjeller, skriver Nystad på bloggen sin.

Gjør alt i sin makt Smøresjefen understreker også i innlegget at samarbeidet med Team Northug og hans skiprodusent har vært godt, og at alle gjør så godt de kan for at samtlige nordmenn skal ha så gode ski som mulig.

- Vi skal gjøre alt i vår makt for at skiene både glir og har feste når det trengs. Jeg håper vi kan levere gode resultater i dagene som kommer. Smøreteamet er meget stolte over å få lov til å jobbe for en slik herlig gjeng utøvere, skriver Nystad.

Hele Norges coronakart