Smøreteamet i oppløsning

Langrennslandslagets smøreteam kan rakne fullstendig. Skisliper Olav Stuveseth er så frustrert at han mandag valgte å trekke seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er snarere regelen enn unntaket med bråk i den norske smørebua. Men denne våren koker det mer enn normalt. Terje Smevold fikk sparken, Terje Langli ble ansatt og situasjonen rundt den svenske smøreren Perry Olsson er uavklart. Alt dette skaper stor misnøye.

Stuveseth er meget kritisk til valgene sportssjef Bjørnar Håkensmoen har gjort. Han mener Håkensmoen tar valgene over hodet på folk og trekker seg derfor fra alt samarbeid - om ikke ting ryddes opp faderlig fort.

- Håkensmoen har tatt en del avgjørelser jeg tror hadde fått et annet utfall om en annen hadde jobben hans. Det blir for mye kompiskjøring. Det har gått så galt at noen bare måtte si fra. Slik kan vi ikke ha det, sier Stuveseth til Dagbladet.

Mistenker svenske

Det var på langrenn.com han først fortalte om avgjørelsen sin. Stuveseth, som har kontrakt med Olympiatoppen, nekter å samarbeide mer med langrenn om ikke Håkensmoen inviterer til samarbeid og sørger for å gjenopprette tilliten i smørebua. Den er nå som festesmurning på slutten av Marcialonga: Tynnslitt.

- Det er ikke tvil om det, sier Stuveseth og bekrefter at spesielt forholdet mellom skiskyttersmørerne og langrennssmørerne er på frysepunktet fordi den svenske smøreren Perry Olsson ikke har hatt kontrakt lenger enn ut denne sesongen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer