Smøreteamet i oppløsning

Langrennslandslagets smøreteam kan rakne fullstendig. Skisliper Olav Stuveseth er så frustrert at han mandag valgte å trekke seg.

Det er snarere regelen enn unntaket med bråk i den norske smørebua. Men denne våren koker det mer enn normalt. Terje Smevold fikk sparken, Terje Langli ble ansatt og situasjonen rundt den svenske smøreren Perry Olsson er uavklart. Alt dette skaper stor misnøye.

Stuveseth er meget kritisk til valgene sportssjef Bjørnar Håkensmoen har gjort. Han mener Håkensmoen tar valgene over hodet på folk og trekker seg derfor fra alt samarbeid - om ikke ting ryddes opp faderlig fort.

- Håkensmoen har tatt en del avgjørelser jeg tror hadde fått et annet utfall om en annen hadde jobben hans. Det blir for mye kompiskjøring. Det har gått så galt at noen bare måtte si fra. Slik kan vi ikke ha det, sier Stuveseth til Dagbladet.

Mistenker svenske

Det var på langrenn.com han først fortalte om avgjørelsen sin. Stuveseth, som har kontrakt med Olympiatoppen, nekter å samarbeide mer med langrenn om ikke Håkensmoen inviterer til samarbeid og sørger for å gjenopprette tilliten i smørebua. Den er nå som festesmurning på slutten av Marcialonga: Tynnslitt.

- Det er ikke tvil om det, sier Stuveseth og bekrefter at spesielt forholdet mellom skiskyttersmørerne og langrennssmørerne er på frysepunktet fordi den svenske smøreren Perry Olsson ikke har hatt kontrakt lenger enn ut denne sesongen.

Tufto avventer

Håkensmoen lytter til kritikken og inviterer nå Stuveseth til møte. Det er ikke tvil om at situasjonen er alvorlig. Smøreren Johnny Berås sa til Fedrelandsvennen tirsdag at han er oppgitt over behandlingen smørerne utsettes for, og derfor vurderer å trekke seg. Smørerveteranen Geir Tufto sier dette til langrenn.com om Stuveseth:

- Jeg ser ingen grunn til å fortsette hvis ikke han er med videre. Det er han som har bygd opp alt rundt skisliping og vi har ikke tid til å begynne på steinaldernivå igjen nå, med to mesterskap de neste to åra.