Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

SMS-en fra Skiforbundet som får Kowalczyk til å reagere

- I Polen kan alle si hva de mener.

REAGERER: Justyna Kowalczyk skjønner ikke hvorfor Skiforbundet skal reagere på at hun uttaler seg om Sundby-saken. Foto: EPA/GRZEGORZ MOMOT/NTB Scanpix
REAGERER: Justyna Kowalczyk skjønner ikke hvorfor Skiforbundet skal reagere på at hun uttaler seg om Sundby-saken. Foto: EPA/GRZEGORZ MOMOT/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere denne uka skrev TV 2 om hvordan flere ansatte i Skiforbundet har ringt rundt til utøvere, journalister og trenere etter kritiske oppslag i forbindelse med astmasaken som har fått spaltemeter på spaltemeter denne høsten.

En av de som forteller om kontakten er Jørgen Aukland som er sportssjef i privatlaget Team Santander. Han sier at han fikk følgende SMS av Espen Bjervig som er markedssjef i Skiforbundet:

«Hei. Trodde vi var enige om at NSF og Santander ikke skulle skyte på hverandre, dette er langt over streken, her må du rydde opp.»

Reagerer

SMS-en, som er en del av en lengre meldingsutveksling, kom etter at polske Justyna Kowalczyk hadde uttalt seg om at Martin Johnsrud Sundby hadde blitt utestengt for brudd på dopingbestemmelsene.

Aukland sier selv til TV 2 at han reagerer

- Jeg som sportssjef kan ikke legge noen munnkurv på Justyna. Hun har egne meninger som hun har hatt i mange år. Og det hun sier og representerer er vel det alle utenfor Norges landegrenser mener, sier han

Nå reagerer også den polske langrennsstjerna på meldingen som kom fra Skiforbundet.

- I Polen kan alle si hva de mener

Til det polske nettstedet sport.pl, først gjengitt av Adressa, forteller hun at hun ikke har hørt om denne meldingsutvekslingen før nå, men roser samtidig sportssjefen i Santander for å ha offentliggjort meldingen.

- Jeg hører om denne saken fra deg, Jørgen Aukland sa ikke et ord til meg om dette, sier hun.

Det var blant annet i et innlegg på sin egen Facebook-side at Kowalczyk kom med kritikk av norsk langrenn. Hun krevde blant annet større åpenhet rundt dette med medisinering, men kan ikke selv skjønne at det skal framprovosere en slik reaksjon fra Skiforbundet.

- Jeg sa bare at alle kjenner til meningene mine, og at det ikke har endret seg. Og det er ikke bra at man må være syk for å oppnå gode resultater i langrenn. Kanskje det var det, sier Kowalczyk.

- Jeg vet ikke hvordan det er i Norge, men i Polen kan alle si hva de mener. Det handler ikke om hva som blir avtalt ovenfra, legger hun til.

- Beklager

Bjervig, som var avsender på meldingen til Aukland, forteller til TV 2 at det aldri var hans intensjon om å påvirke noen.

- Det var for å fortelle hvordan vi ser på saken. Det vil være en naturlig del av jobben min, sa han.

- Hvis jeg virker lite ydmyk, så beklager jeg det. Det har ikke vært meningen. Min mening når jeg har vært i kontakt med andre interessenter i Ski-Norge, så har jo det vært for å klargjøre og tydeliggjøre ting.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!