Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

SMS kan koste Conte 97 millioner

Bråket rundt Antonios Contes Chelsea-avskjed fortsetter. Et døgn etter at italieneren saksøkte London-klubben, slår de tilbake.

File photo dated 20-02-2018 of Chelsea manager Antonio Conte.
File photo dated 20-02-2018 of Chelsea manager Antonio Conte. Vis mer

Diego Costa var lenge en viktig brikke for Chelsea, men avskjeden fra London-klubben var alt annet enn lykkelig.

Angriperen fortalte i fjor at han følte seg som en «kriminell» etter behandlingen han fikk i Chelsea.

Lenge ble Costa fryst ut, og enden på London-epoken var en tekstmelding fra daværende trener Antonio Conte:

«Hei Diego, jeg håper du har det bra. Takk for sesongen vi hadde sammen. Lykke til neste år, men du er ikke i mine planer», skal det ha stått ifølge spanske AS, gjengitt av BBC.

Costa forteller at han har spart på tekstmeldingen, for å bevise at han har mottatt den. Conte uttalte ifølge engelske Independent at Costa og agenten hans ble fortalt allerede i januar at angriperen ikke hadde noen framtid i klubben.

Søksmål

Det er lenge blitt snakket om at Conte var ferdig i Chelsea. Ryktene begynte å slå rot allerede i januar i år. Likevel fikk ikke italieneren, som har ledet klubben til både ligagull og FA Cup-tittel, sparken før forrige uke.

Landsmann og tidligere Napoli-trener Maurizio Sarri ble bekreftet som ny Chelsea-trener neste dag.

NY CHELSEA-SJEF: Maurizio Sarri. Foto: NTB Scanpix
NY CHELSEA-SJEF: Maurizio Sarri. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Conte, som hadde ett år igjen av kontrakten, kommer nå til å saksøke Chelsea, skriver The Times.

Italieneren skal være sint fordi Chelsea ikke bekreftet avskjedigelsen før forrige uke. Contes advokatteam vil argumentere med at den seine avgjørelsen kostet ham muligheten til å få en jobb et annet sted i sommer.

Nå slår Chelsea tilbake.

Og det er den mye omtalte SMS-en til Diego Costa som er nøkkelpunktet.

- Vil ha 97 millioner

Det skriver The Times i dag. Den britiske aviser hevder at Chelsea holder tilbake ni millioner pund (rundt 97 millioner kroner) i etterbetaling til Conte på grunn av SMS-en.

Avisa skriver at Chelsea mener at meldingen til Conte påvirket verdien på Costa og kostet klubben ni millioner pund.

Og det er Contes skyld, skriver The Times.

Atlético Madrid betalte drøye 57 millioner pund (drøye 600 millioner kroner) for Costa, så han gikk absolutt ikke på billighandel, men Chelsea mener altså at prisen burde vært høyere.

- I trøbbel

TV 2-kommentator Kasper Wikestad har ledet det norske folket trygt gjennom VM i Russland. Nå er fokuset rettet mot den neste Premier League-sesongen, som starter 10. august.

Wikestad mener Chelseas opplading er alt annet enn optimal:

- Jeg tror nok at det forholdet mellom Chelsea og Conte har påvirket dem i et helt år. Conte satt altfor lenge, og det gjør at de er i bakevja med tanke på spillelogistikk og forberedelser. Sånn sett så har den konflikten med Conte påvirket veldig negativt, sier Wikestad til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Nå står de også i fare for å miste noen av sine viktigste spillere (Eden Hazard og Thibaut Courtois), samtidig som det er kort tid til overgangsvinduet stenger. De har hastverk på alle mulige måter. Man kan kanskje stille seg spørsmål om hvor mye penger Roman Abramovitsj vil legge i disse tingene framover, så jeg ville vært ordentlig bekymret hvis jeg var Chelsea-supporter.

TV 2-kommentator: Kasper Wikestad. Foto: NTB Scanpix
TV 2-kommentator: Kasper Wikestad. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Premier League-klubbene må registrere alle nye spillere seinest 9. august, dagen før sesongstart.

- Hvordan er det mulig at Chelsea havner i denne situasjonen?

- De har åpenbart følt at Conte skal si opp, men Conte har vært sta. Slike situasjoner pleier å løse seg veldig greit fordi det er en del av managerens jobb å få sparken og klubbens oppgave å kompensere manageren. Man må begynne å lure om dette har vært personlig, sier Wikestad, og legger til at han også ser situasjonen fra utsida.

- Det er uansett merkelig at de kommer i denne situasjonen.