Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

SMS skal gi norsk suksess

Norske toppidrettsutøvere kjenner knapt hverandre ut over egen idrettsgrein. Nå håper Olympiatoppens utøverkomité at ei mobiltelefonliste skal skape bedre utøvere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har selv vært med på OL der jeg ikke kjente noen. Teorien er at denne lista skal gi et bedre miljø blant utøverne, og gjøre dem bedre kjent med hverandre. På denne måten håper vi også å bygge opp sjøltilliten til utøverne, sier komiteens administrative leder Jan Kvalheim til Dagbladet.

Olympiatoppens utøverkomité skal sende rundt ei liste med e-postadresser og mobiltelefonnummer til alle norske toppidrettsutøvere. Gratulasjoner og oppmuntringsmeldinger er temaet.

Flere av utøverne som har sagt ja til å stå på lista, ønsker tiltaket velkommen.

Større fellesskap

- Det er et utrolig bra tiltak. Det gjør at vi blir et større lag, og får et større fellesskap. Vi trenger oppmuntring enten det går bra eller dårlig, sier skøyteløperen Eskil Ervik.

Visekapteinen på det norske kvinnelandslaget i håndball, Else-Marthe Sørlie, tror ikke det blir en strøm av SMS-meldinger mellom ulike idrettsgreiner på grunn av dette.

- Jeg synes det virker unaturlig å sende meldinger til noen du ikke har snakket med, sier Sørlie.

Proffsyklisten Thor Hushovd mener bestemt han kommer til å sende go'meldinger til både kjente og ukjente.

- Er det noen jeg ser trenger en dytt, vil jeg nok gjøre det. Samtidig er det alltid gøy når noen legger merke til deg. Og dette er jo en måte å bli kjent på, sier Crédit Agricole-rytteren.

Diskusjonsrom

Tiltaket er bare et av flere som Kvalheim og utøverkomiteen er nær ved å iverksette. Også ei diskusjonsside der norske utøvere kan diskutere kosthold, doping, høydehus og andre aktuelle temaer, skal opprettes via Norges Idrettsforbunds hjemmesider.

- Vi vurderte å lukke den for utenforstående, men har ikke funnet en passordløsning som er sikker nok. Mange idrettsutøvere ønsker ikke å si sin oppriktige mening i mediene. Det skulle de kunne gjøre på denne sida. Nå blir det mest sannsynlig ei åpen side, der det å skrive innlegg blir passordbasert, sier Kvalheim.

Hele Norges coronakart