- Smuglet jenter inn på hotellet

Glem Myggens byturer. Nigeria-gutta er festkongene.

(Dagbladet.no): Erik Mykland havnet stadig i landslagtrøbbel da han besøkte barer nattestid i stedet for å sove under mesterskap.

Nordmannen er ikke alene om å havne på kant med disiplinærreglene innen toppfotballen. I helga ble tre nigerianske fotballspillere sendt hjem fra Afrika Cup i Tunisia.

Chelseas Celestine Babayaro, Yaubu Aiyegbeni (Portsmouth) og Schalkes Victot Agali ble fjernet fra troppen og flydd tilbake til Europa. Alt på grunn av tre jenter, melder Sky Sports i dag.

Stjernen skal ha smuglet tre jenter inn på spillerhotellet om natta. De skal ha blitt avslørt på grunn av tips fra hotellvaktene.

Landslagsledelsen gikk straks til spillerrommene, som var tomme. De tre spillerne var i stedet i en annen etasje, der følget hadde fest.

- Dette er det verste som finnes når det gjelder disiplin. Det er upatriotisk, og vi kan ikke godta det, sier fotballpresident Ibrahim Galadina.

Han sier avgjørelsen om å fjerne trioen kommer fordi de andre spillerne ikke skal «forurenses» av holdningene.

Daily Mirror forteller i dag at to av jentene som deltok på festen er britiske, mens en er tysk.

Landslagets supporterklubb i Nigeria er også rasende over oppførselen til stjernene.

- Vi er stolte av forbundets avgjørelse. Klarer de ikke å holde seg i tre uker? Regjeringen burde også straffe dem for å bringe skam over landet, sier supporterpresident Rafiu Ladipo.

Selv benekter spillerne alle anklager mot dem. Portsmouths hurtige spiss Yakubu sier han ble sendt hjem fordi han tok en kopp kaffe, et kvarter etter leggetiden kl. 22.30.

- Yakubu har sverget til Gud overfor meg at det ikke var ham, sier spilleragent Pini Zahavi.

Pompey-manager Harry Redknapp har skadekrise, og er glad for å ha spissen tilbake i England. Han forteller at Yakubu også hevder sin uskyld overfor ham.

- Han er opprørt over å ha blitt kastet ut, men det er ikke jeg, sier Redknapp.

JENTETRØBBEL: Det er den siste forklaringen på at Celestine Babayaro (t.v), Yakubu Aiyegbeni og Victor Agali er sendt hjem fra Afrika-mesterskapet.
GLADE IGJEN:</B> Nigeria slo Sør-Afrika 4-0 i helga, og supporterne savnet neppe de hjemsendte stjernene.