«Smuglet» ut av bestevennen

Fotballproffen Alf-Inge Håland «smuglet» den promillesiktede bestekompisen Eirik Bakke ut fra politistasjonen i Leeds i sin bil.

LONDON (Dagbladet): Dermed unngikk Bakke de ventende journalistene utenfor politistasjonen i Chapeltown - en bydel i Leeds' «Red Light District». Bakke hadde vært på byen sammen med norske venner, men Manchester City-spiller Håland, som for tida er skadd, var ikke blant dem. Flere britiske aviser skriver at Bakke ble sett på stripteaseklubben Purple Door før han kjørte hjem og ble arrestert klokka 03.40 natt til tirsdag, mistenkt for promillekjøring.

«Trasig sak»

Hvis han blir funnet skyldig får han en bot og blir fratatt førerkortet i minst ett år, i tillegg til en bot på inntil to ukelønner av Leeds United. Det tilsvarer ca. 350000 kroner.

Eirik Bakke (25) ville i går ikke gi noen kommentarer. Og Jim Solbakken, som er Bakkes rådgiver, sier til Dagbladet at verken han eller Bakke vil si «noe som helst» om saken før den kommer for retten i Leeds fredag morgen.

- Det er en «trasig sak», men vi vil snu det til noe positivt, sier Solbakken.

Da saken ble kjent tirsdag kveld sa han indirekte at Eirik Bakke kan bli frifunnet og at de ikke anså saken som tapt før den kommer for domstolen i morgen.

- Dere vil nok få et litt annerledes syn på saken etter fredagens rettsmøte. Da vil dere få den korrekte historien og forløpet til episoden Eirik er siktet for, sa Solbakken.

Vant til det meste

Arrestasjonen av Bakke har ikke vakt den store oppmerksomheten i England. Her er man vant til det meste - også fra fotballspillere. De siste dagene har eksempelvis nyheten om kortspillende landslagsspillere som tapte nesten 350000 kroner under VM, fått helsides oppslag.

Men Bakke-saken har likevel fått store oppslag i Daily Mail, Daily Express og i lokalavisene.

«Bakke driver Leeds til vanvidd» er tittelen i Mail. Avisa viser også til Bakkes egen hjemmeside på Internett hvor han - spøkefullt? - sier at «Øl, nei, jeg mener coke» er favorittdrikken.

Overhøvling

Og avisene fastslår at Bakke nok kommer til å få en skikkelig overhøvling av manager Terry Venables, hvis han blir funnet skyldig. Venables tok et skikkelig oppgjør med drikkekulturen i Leeds da han overtok i fjor sommer:

- Hvis selskapelighet, drikking og dansing er viktig, kan man spille fotball i parkene.

BESTEKOMPISER: Eirik Bakke (t.v.) og Alf-Inge Håland er tidligere lagkamerater i Leeds. Håland spilte i klubben til juni 2000. Her fra en E-cupkamp.
SATT NI TIMER I ARRESTEN: Her på politistasjonen i Chapeltown i Leeds satt den norske landslagsspilleren Eirik Bakke ni timer i arresten etter at han ble stoppet - mistenkt for promillekjøring. Bakke fikk skyss av Alf-Inge Håland fra politistasjonen.