Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Snakk om baksmell, Rossi

Punger ut 280 millioner for manglende skatt i seks år.

Den italienske roadracingkjøreren Valentino Rossi har fått et solid skattekrav mot seg. Det lyder på hele 280 millioner kroner.

I dag gikk Rossi med på å betale summen, som utgjør opptil 51 millioner euro.

Italieneren har lenge vært under etterforskning for skatteunndragelser. Nå er regningen kommet på bordet. Den gjelder for årene 2001-2006.

- Jeg er rolig nå. Alt er mye klarere, og jeg kan konsentrere meg om jobbem, sier Rossi i et tv-intervju ifølge nyhetsbyrået AP.

Rossi har vunnet sju VM-titler og er superstjerne i hjemlandet. Men han er åpenbart bedre på motorsykkelen enn i skattebetaling.

Det hjalp ikke at han bodde i London fra 2000, fordi han betalte verken skatt til Storbritannia. Nå flytter han tilbake til Italia igjen.

Rossi vurderte lenge å ta kravet til retten.

- Jeg kom til en vanskelig sving. Jeg kunne slåss mot dette, jeg kunne vunnet eller tapt. Men det ville tatt mye lenger tid, sier Rossi.

BETALER SKATTEN MED GLEDE? 
Valentino Rossi og skattedirektør Massimo Romano var begge fornøyde med løsningen, som ble voldsomt dyr for motorsyklisten. Foto: Scanpix/Reuters
BETALER SKATTEN MED GLEDE? Valentino Rossi og skattedirektør Massimo Romano var begge fornøyde med løsningen, som ble voldsomt dyr for motorsyklisten. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Han smilte derfor bredt da han tok Italias skattesjef i hånda på en pressekonferanse i dag.

(NTB-Reuters/Dagbladet.no)

<B>ER VANT TIL EN TRØKK: Rossis møte med skatteetaten var nok tøffere enn denne velten i januar.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media