Snakk om lykke!

Her jubler Ole Einar Bjørndalen (30) for sitt livs beste løp. Og nettopp den lykkefølelsen ble han nærmest tvunget til å snakke med skytetrener Joar Himle om i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): -  Nå er det viktig at vi setter oss ned for å snakke om følelsene han hadde under og etter dette løpet. Den lykkefølelsen må han hente fram igjen for å sette ord på hva som gjorde at han lyktes så bra. Det er et viktig praktisk arbeid fordi det er den følelsen vi skal ha med oss inn i framtida, sier Joar Himle til Dagbladet.

Han mener idrettsfolk generelt er for lite flinke til å ta vare på de gode følelsene.

Perfekt samling

-  Det er enda viktigere å snakke sammen når det går bra enn når det går dårlig. De dårlige opplevelsene skal man uansett ikke ha med seg videre, og det er ingen framtid i å henge seg opp i dem.

For Ole Einar hadde all grunn til å juble i går - etter det som trolig er det mest perfekte løpet han noen sinne har gjennomført:

Prikkfri skyting med de sterke skytetidene 23 sekunder (liggende) og 19 sekunder (stående) - i tillegg til et langrenn hvor han utklasset de nest raskeste i sporet med et snaut halvminutt på ti kilometer.

-  OL-hastighet

Ifølge Himle var den liggende serien samlet innenfor et område på størrelse med en 50-øring, mens de fem skuddene på stå var samlet innenfor størrelsen til en femmer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.