Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Snakk om lykke!

Her jubler Ole Einar Bjørndalen (30) for sitt livs beste løp. Og nettopp den lykkefølelsen ble han nærmest tvunget til å snakke med skytetrener Joar Himle om i går kveld.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): -  Nå er det viktig at vi setter oss ned for å snakke om følelsene han hadde under og etter dette løpet. Den lykkefølelsen må han hente fram igjen for å sette ord på hva som gjorde at han lyktes så bra. Det er et viktig praktisk arbeid fordi det er den følelsen vi skal ha med oss inn i framtida, sier Joar Himle til Dagbladet.

Han mener idrettsfolk generelt er for lite flinke til å ta vare på de gode følelsene.

Perfekt samling

-  Det er enda viktigere å snakke sammen når det går bra enn når det går dårlig. De dårlige opplevelsene skal man uansett ikke ha med seg videre, og det er ingen framtid i å henge seg opp i dem.

For Ole Einar hadde all grunn til å juble i går - etter det som trolig er det mest perfekte løpet han noen sinne har gjennomført:

Prikkfri skyting med de sterke skytetidene 23 sekunder (liggende) og 19 sekunder (stående) - i tillegg til et langrenn hvor han utklasset de nest raskeste i sporet med et snaut halvminutt på ti kilometer.

-  OL-hastighet

Ifølge Himle var den liggende serien samlet innenfor et område på størrelse med en 50-øring, mens de fem skuddene på stå var samlet innenfor størrelsen til en femmer.

Presisjonsmessig er skyteekspertene enige om at det nesten ikke er mulig å prestere bedre - spesielt med tanke på at skuddene avfyres med høy puls.

-  Ole Einar har aldri skutt bra fort noen gang. Nå gjennomførte han i den hastigheten vi trener på med tanke på OL i Torino i 2006, sier Himle.

Ifølge NRK-ekspert Ola Lunde - som tidligere også var Bjørndalens personlige skytetrener - skyter mannen som i går tok sin 45. verdenscupseier nå så raskt at han har ett års forsprang på konkurrentene på standplass.

Landslagssjef Roger Grubben smilte nesten like bredt som Bjørndalen:

Tidenes utklassing

-  Dette var helt rått, og det beste jeg har sett av ham noen gang. Det er vanskelig å sette fingrene på noe som kunne vært bedre i dag, sier han tilfreds.

Bjørndalen er enig med skytetrener Himle om at det er viktig også å snakke om de gode opplevelsene.

-  Det er fort gjort å henge seg opp i ting som er dårlig fordi man blir så gira på å gjøre det bedre. Det er deilig å kunne snakke om positive ting, og den følelsen jeg opplevde her i dag, har jeg tidligere bare kjent noen ganger på trening. Det var deilig å få den følelsen i konkurranse også, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet.

Seiersmargin på 1.01,6 er for øvrig nøyaktig den samme som han vant OL-sprinten i Nagano i 1998 med - altså tangering av tidenes utklassing på en sprintøvelse. Men mens han for snart sju år siden ble olympisk mester med tida 27.16,2 ble han i går klokket inn på 22.04,0 - altså en forbedring på over fem minutter!

YES! Stort mer fornøyd har du aldri sett Ole Einar Bjørndalen. I går gjennomførte han et av karrierens beste løp da han utklasset konkurrentene i Holmenkollen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media