Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Snakk om svar på tiltale

Torgeir Børven fikk sjansen fra start for Rosenborg, men det var spiss-rivalen som stjal showet.

SLO TILBAKE: Rosenborg-jubel etter scoring av Dino Islamovic under eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Rosenborg på Nadderud stadion søndag. Video: Fotball Media Vis mer

Stabæk - Rosenborg 0-3 (0-0)

Før kampen var det knyttet mest spenning til om Torgeir Børven kom til å starte for Rosenborg. Fjorårets toppscorer fikk sine første minutter for trønderne mot Vålerenga i midtuka, men klarte ikke å utgjøre en forskjell.

Startet gjorde Børven, men det var Børvens utfordrer om spissplassen som skulle sørge for overskiftene.

Etter å ha blitt henvist til benken fra start markerte Dino Islamovic seg virkelig da vikartrener Trond Henriksen satte inn svensken. Etter bare tre minutter på banen hadde nemlig den store spissen stanget inn 2-0 for gjestene.

- Snakk om svar på tiltale. Rosenborg hentet Eliteseriens toppscorer på det tidspunktet, Torgeir Børven. Islamovic ble vist til benken og så bruker han bare tre minutter på å score når han kommer inn mot Stabæk, kommenterte Kenneth Fredheim for Eurosport.

Etter kampen var Trond Henriksen strålende fornøyd med innbytterens inntreden. Nå ser vikartreneren flere muligheter fremover.

- Det er viktig å ha to skikkelig gode spisser. Så kan man variere litt og spille litt skjevt som vi ville i dag. Vi ville at Dino skulle komme inn i løpet av kampen sånn at vi hadde to såpass farlig skyts i dag, fortalte Henriksen i intervjuet med Eurosport.

Seieren var Rosenborgs andre for sesongen og var utrolig viktig med tanke på å ikke gi Molde og Bodø/Glimt en for stor luke før en tredel av sesongen er spilt.

- Vi var nødt til å vinne i dag og vi må ta med oss dette her, sa Kristoffer Zachariassen til Eurosport etter kampen.

- Etter timen spilt synes jeg vi er massive egentlig. Vi er solide, vi viser pondus og vi trøkker til. Vi legger oss ikke nedpå, vi går for flere. Dette var skikkelig deilig og jeg tror vi trengte det, fortsatte 3-0-målscoreren.

Nå er trønderne ti poeng bak Bodø/Glimt på tabelltopp.

- Vi tenker egentlig kun på oss selv og neste motstander i og med at vi har kommet såpass dårlig ut. Nå synes jeg vi har gjort en skikkelig god uke og begynt å vinne fotballkamper igjen og vi skal prøve å fortsette med det, så får vi telle opp utover høsten, sa Henriksen etter kampen.

Dramatisk keeper-bytte

Men det startet tungt for Rosenborg. André Hansen som kanskje har vært Eliteseriens beste keeper i en årrekke og har vært tryggheten selv for mange Rosenborg-trenere de siste årene.

Hansen var også i lagoppstillingen til trønderne borte mot Stabæk søndag kveld, men når lagene kom ut til kampstart var det reservekeeper Julian Faye Lund som hadde tatt på seg keeperdrakta.

Under oppvarmingen måtte nemlig Hansen rusle i garderoben med det som så ut som en lyskeskade.

Det sto 0-0 til pause etter en omgang bortimot kjemisk renset for målsjanser.

Gjestene fra Trondheim kom nærmest etter en halvtime spilt på Nadderud. Pål André Helland som var den mest skapende spilleren for trønderne, finner Torgeir Børven på løp inn i Stabæks sekstenmeter.

Fjorårets toppscorer chippet ballen inn i feltet, der Emil Konradsen Ceide sto helt alene. RBKs unggutt fikk ikke til noen heading, men ballen fant veien til Gjermund Åsen på bakerste stolpe. Trønderen klinket til fra skrått hold, men avslutningen gikk rett på Stabæk-keeper Marcus Sandberg og ut til corner.

- Svar på tiltale

Med en knapp time spilt på den strøkne gressmatta i Bærum fikk Rosenborg corner. Pål André Helland pisket hjørnesparket med innoverskru inn i farlig område.

Stabæk-keeper Marcus Sandberg gikk i duell med Torgeir Børven på strek og sammen stanget de ballen i bakhodet på Gustav Valsvik, som uten å ane noe plutselig sendte Rosenborg i ledelsen. Ballen traff Valsvik og havnet i nettaket bak en utspilt Sandberg.

Dino Islamovic som kom til Rosenborg før årets sesong for å erstatte Alexander Søderlund hadde en svak start i RBK-trøye, og trønder-klubben signerte fjorårets toppscorer i Eliteserien, Torgeir Børven.

Mot Stabæk ble den store svensken henvist til benken da Børven fikk sin første kamp fra start. Det vekket tydeligvis noe i Rosenborgs nummer ni.

Bare tre minutter etter at han ble byttet inn stanget han inn 2-0 for gjestene. Islamovic regisserte angrepet selv. 26-åringen førete ball på tvers av Stabæks 16-meter, før han slapp ballen ut til venstreback Anders Trondsen på kanten.

Trondsen løftet innlegget på bakre stolpe, der Islamovic knuste Stabæks Peder Vogt i duellen og skallet kula i nettaket fra kort hold.

- Snakk om svar på tiltale. Rosenborg hentet Eliteseriens toppscorer på det tidspunktet, Torgeir Børven. Islamovic ble vist til benken og så bruker han bare tre minutter på å score når han kommer inn mot Stabæk, kommenterte Kenneth Fredheim for Eurosport.

Og Islamovics inntreden satte virkelig fyr på Rosenborg. Kort tid etter fordoblingen plukket Anders Trondsen opp en Stabæk-klarering. Den tidligere Sarpsborg-spilleren sendte ballen på tvers til en annen tidligere Sarpsborg-spiller, Kristoffer Zachariassen.

Midtbanespilleren som kom til Rosenborg før årets sesong la ballen til rette med førstetouchet og løsnet en kanon som Stabæk-keeper Sandberg ikke hadde sjans til å nå.

- Det var sinnsykt deilig. Det har stanga litt imot, så det var deilig å få seg en scoring og en solid seier, sa målscoreren til Eurosport etter kampen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!