Snakker alpint- jentene til OL

Trine Bakke Rognmo og Anne Marie Müller kan få OL-tur på overtid. Men bare om alpintsjef Per Lund snakker godt nok for seg i møtet med toppidrettssjef Jarle Aambø på mandag.

I går tok Aambø ut sju herrealpinister til OL. To av dem - Hans Petter Buraas og Bjarne Solbakken - har ikke klart kravet om to plasseringer blant de 12 beste i v-cupen. Buraas har 12. og 13. plass. Solbakken 11. plass. Men det var godt nok for toppidrettssjefen.

Trine Bakke Rognmo har 17. plass i slalåm denne sesongen. Anne Marie Müller 18. plass i samme gren. Disse to er aleine blant alpintjentene om resultater blant de 20 beste, men neste v-cuprenn kjøres først 5. januar. Siste frist for å melde inn utøvere til TOROC (organisasjonskomiteen i OL) er mandag 30. januar. Aambø har hatt døra på gløtt for disse to, men han har trodd at de to jentene skulle kjøre e-cup i Frankrike denne helga. Dagbladet fortalte ham at rennet i La Plagne kjøres først tirsdag 31. januar.

-  Det visste jeg ikke, sier Aambø.

Bare argumenter igjen

Aambø bekrefter at ingenting er avgjort og at han skal i ny dialog med Skiforbundet før OL-lista sendes til Italia. Alpintsjef Per Lund vet at han må snakke godt for seg på det møtet - så lenge siste vurderingsmulighet i bakken allerede er unnagjort.

-  Men vi forholder oss til at vi skal i dialog med Olympiatoppen. Og vi har ikke fått løfter om noe som helst, sier Lund.

-  Dere har bare eventuelle gode argumenter igjen?

-  Ja, det stemmer.

-  Du må snakke jentene til OL?

-  Ja, sier Lund og ler - før han tar pause i to sekunder og korrigerer seg sjøl:

-  Det er ikke noe poeng for oss å snakke dem til OL. Å drive med overtalelseskunst er ikke noen målsetting for oss.

Jagge har innstilt

Landslagssjef for jentene Finn Christian Jagge har uansett levert en foreløpig innstilling.

-  Ja, det har jeg. Hvem det gjelder? Alle kan vel lese resultatlister, sier Jagge.

Jagge sitter igjen med et klart inntrykk av at OL-sjansen er tilstede. Han har fått beskjed om at både e-cuprennet i Frankrike og verdenscuprennet i Ofterschwang i Tyskland 5. januar blir med i vurderingen. Det betyr i praksis at jentene blir innmeldt til OL uansett. Og at de får mulighet til å overbevise om at de fortjener turen utover det som tidligere har blitt omtalt som siste frist. OL-slalåmen kjøres for øvrig ikke før 25. februar.

Trine Bakke Rognmo kjørte OL både på Lillehammer i 1994, i Nagano 1998 og Salt Lake i 2002. Hun har ikke gitt opp håpet om å kjøre OL for fjerde gang.

-  Vi har fått disse to rennene å gjøre det på, sier hun.