Vektproblemer i toppidretten

Snakker fortsatt sant

Ingvild Flugstad Østberg er på nytt akkurat så åpen om helsa si som hun skal være.

SKADE: En hælskade gjør at Ingvild Flugstad Østberg må avslutte sesongen med umiddelbar virkning. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET ble en utøver på krykker som leverte det viktigste norske resultatet i årets langrennsesong. Ingvild Flugstad Østbergs prestasjon på pressekonferansen i Holmenkollen sist helg forsvant i en blanding av virusfrykt og skremmende klimaendring i nasjonalhelligdommen, men har kraft til å bli stående. Fordi Ingvild igjen snakker ærlig:

- Den idretten jeg driver med er krevende, sa hun, og forklarte det lille bruddet i hælen og behovet for krykkene akkurat så åpent som den startnekten hun begynte denne vinteren med:

- Enkelte ganger er det vanskelig å finne den gode balansen mellom trening og energitilgjengelighet. Det å finne ut av det på en god måte, fortsatte hun og trakk den bokstavelig talt skjøre linja fra de langvarige problemene før startnekten sist høst til den ødelagte hælen.

DEN forbindelsen er jo ikke medisinsk åpenbar. Den ekstreme treningsbelastningen til skistjernene medfører i seg selv risiko. I arbeidet for å bli en topp distanseløper har Ingvild de siste par årene løpt mer enn noen gang. Snømangelen rundt Oslo denne vinteren har i tillegg gitt mange ekstra økter på beina. Til sammen resulterte det i en vedvarende sliten hæl som altså fikk seg en ekstra smell forleden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer