Snakker ikke om Øvrebø

I morgen møtes Chelsea og Barcelona for første gang siden skandalekampen for tre år siden.

SER FRAMOVER: Barcelona-sjef Josep Guardiola ser framover mot morgendagens semifinale i Champions League. Foto:   REUTERS/Eddie Keogh
SER FRAMOVER: Barcelona-sjef Josep Guardiola ser framover mot morgendagens semifinale i Champions League. Foto: REUTERS/Eddie KeoghVis mer

LONDON (Dagbladet): Forrige gang Chelsea tok imot Barcelona på Stamford Bridge var Tom Henning Øvrebø i begivenhetenes absolutte sentrum. Nå, tre år etter skandalekampen som så Barcelona avansere til finalen i Champions League på et bortemål tre minutter på overtid, er Øvrebø fortsatt gjenstand for massiv oppmerksomhet.

I kveld holdt Barcelona pressekonferanse i forkant av semifinaleoppgjøret mellom de to gigantene i morgen kveld. Og selvfølgelig ble både Pep Guardiola og Cesc Fabregas pepret med spørsmål om kampen for tre år siden.

Snakker ikke om forrige kamp
- Vi spillere snakker ikke om den kampen, insisterer Fabregas.

- Vi vil bare vinne i morgen, fortsetter han, og ber om å bli trodd.

Men om det virkelig er slik at Barcelona-spillerne ikke snakker om kontroversene sist, har kampen likevel brent seg inn i Fabregas' hukommelse.

Skulle spille Playstation
På spørsmål om hva han selv gjorde den famøse kvelden for tre år siden trenger han ikke lang betenkningstid for å svare.

- Vi hadde tapt semifinalen med Arsenal kvelden før, så jeg var egentlig ganske deppa. Jeg var hjemme med familien min og vi skulle akkurat til å spille Playstation da den goalen gikk inn. Det er ganske gode minner, for hele familien min er Barcelona-fans, forteller Fabregas med et bredt glis om munnen.

Ingen revansje
Heller ikke Guardiola vil være med på at det ligger en ekstra motivasjon for Chelsea-spillerne i å få revansje etter det bitre tapet sist.

- Nei, dette er en ny kamp. Jeg tror ikke noe fra fortida kommer til å prege denne kampen. Begge disse lagene vil vinne, uavhengig av hva som er skjedd før, sier Guardiola, og understreker hvor stor respekt han har for Chelsea og spillerne i klubben.

- Chelsea er et veldig bra lag. For å være ærlig sliter jeg med å se hvordan vi skal straffe dem, hvordan vi skal skape sjanser mot dem. Husk at de har vunnet alle sine hjemmekamper i Champions League denne sesongen og er i kjempeform akkurat nå.

Lang feiring
Men heller ikke Guardiola har helt glemt Iniestas mål den kvelden for tre år siden.

- Jeg vet ikke om det er det målet jeg har feiret mest, men jeg tror det er det målet jeg har løpt lengst langs sidelinja for å feire, smiler han.

Smerter fortsatt
For Chelsea-kaptein Frank Lampard sitter fortsatt tapet mot Barcelona langt framme i hukommelsen.

- Noen av våre verste øyeblikk i fotballen har vært tapte semifinaler i Champions League. Spesielt den forrige mot Barcelona, sier Lampard.

FIKK PEPPER: Chelsea og Didier Drogba raste mot dommer Tom Henning Øvrebø etter at Barcelona gikk videre i Champions League for tre år siden. Foto: AP Photo/Jon Super
FIKK PEPPER: Chelsea og Didier Drogba raste mot dommer Tom Henning Øvrebø etter at Barcelona gikk videre i Champions League for tre år siden. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer

- Men det gjør oss bare mer besluttsomme. Vi møter det dominerende laget i Europa de siste årene og vi vet at vi er nødt til å levere vårt aller beste for å nå finalen. Nå møter vi jo de aller beste også.

- Og det er jo alltid forfriskende å være underdog. Spesielt om man har tro på seg selv. Vi har tro på oss selv, avslutter Lampard.

Du følger Chelsea - Barcelona i Dagbladets fotballstudio fra klokka 20.45 i morgen.

SPILTE PLAYSTATION: Cesc Fabregas da Barcelona slo Chelsea for tre år siden. Foto: AFP PHOTO/ LLUIS GENE
SPILTE PLAYSTATION: Cesc Fabregas da Barcelona slo Chelsea for tre år siden. Foto: AFP PHOTO/ LLUIS GENE Vis mer