Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballandslaget

Snakker om kjærestene: - Vi er i samme situasjon

Martin Ødegaard: - Jeg er i et avstandsforhold som er på vei til ikke å bli et avstandsforhold, men et vanlig forhold.

GODE VENNER: Mats Møller Dæhli og Martin Ødegaard forbereder landskamp mot Albania. Dette bildet er fra en tidligere kamp, mot Kroatia. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
GODE VENNER: Mats Møller Dæhli og Martin Ødegaard forbereder landskamp mot Albania. Dette bildet er fra en tidligere kamp, mot Kroatia. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Albania – Norge, på TV 2 kl. 19.00

TIRANA (Dagbladet): Martin Ødegaard (19) og Mats Møller Dæhli (23) trente søndag med resten av fotballandslaget i Tirana. Mandag venter privatlandskamp mot Albania.

De to unggutta har utviklet et godt vennskap gjennom fotballen. Ødegaard spiller i Heerenveen, mens Dæhli er i St. Pauli i 2. Bundesliga. Ikke sjelden er de i kontakt med hverandre og utveksler erfaringer fra profflivet.

I en ny podkast laget av Norges Fotballforbund kommer lytterne tettere på de to enn noen gang. Ødegaard forteller om da han for første gang kom inn i Real Madrid-garderoben. Dæhli opplyser at han som Lyn-gutt aldri kan spille for Vålerenga. Og privat er begge i et avstandsforhold, forteller de.

FELLESSKAP: Mats Møller Dæhli (t.v.) og Martin Ødegaard. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FELLESSKAP: Mats Møller Dæhli (t.v.) og Martin Ødegaard. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Jeg bor ikke med kjæresten min, men har kjæreste. Det er ikke alltid like lett. Vi har hatt avstandsforhold i snart fem år. Da hender det at Martin får utløp for litt frustrasjon, forteller Dæhli.

Ødegaard bekrefter at han fungerer som hobbypsykolog. Også han er i et avstandsforhold:

- Jeg er i et avstandsforhold som er på vei til ikke å bli et avstandsforhold, men et vanlig forhold, røper Ødegaard.

Han fortsetter:

- Vi er i samme situasjon. Også der er det fint å ha hverandre. Snakke litt og dele litt - og få ut litt frustrasjon og positive ting.

Allerede i ung alder har Ødegaard og Dæhli oppnådd resultater andre bare kan drømme om. Dæhli har vært i ungdomsavdelingen til Manchester United. Han har også spilt for Cardiff og Molde. Nå er han utlånt fra Freiburg til St. Pauli.

Ødegaard tok et sprang ingen andre norske fotballspillere har vært i nærheten av å ta: Han gikk fra Strømsgodset til Real Madrid i 2015. Spillere som de fleste unggutter bare har plakater av på veggen, var Ødegaard plutselig i garderoben med.

- Ekstremt

Om det første møtet med Real Madrid-garderoben og Cristiano Ronaldo sier han i podkasten til Norges Fotballforbund:

- For en ung gutt – å komme inn i garderoben og se verdens beste fotballspiller og verdens beste fotballspillere stå foran deg – det er surrealistisk. I starten var det rett og slett ekstremt og en wow-opplevelse.

Ødegaard fortsetter:

- Men dette er noe du vender deg til. Etter noen dager er jo ting helt normalt i gåseøyne. Men å se hvordan han (Ronaldo) jobber - og hvordan han tar vare på kroppen for å prestere optimalt - det er rett og slett ekstremt å se på.

Vet ikke

Ødegaard er utlånt til Heerenveen i Nederland ut sesongen. Hva som skjer etterpå, vet han ikke selv ennå.

- Godt spørsmål. Og for å være ærlig: Jeg vet ikke. Først og fremst skal jeg få en god avslutning på sesongen med Heerenveen. Så får vi ta en evaluering. Akkurat nå har jeg ikke peiling på hva som skjer, sier han til Dagbladet.

Til oss har Ødegaard tidligere sagt at målet er å spille seg inn på førstelaget til Real Madrid. Han vil ta tida til hjelp, men dette er målet - om det så kan ta fem år.

Dæhli stortrives i St. Pauli og mener nivået i 2. Bundesliga er undervurdert. Flere eksperter tror at Ødegaard og Dæhli kommer til å spille en sentral rolle på et framtidig, norsk landslag.

Første utfordring er Albania mandag. Laget ligger på 58. plass på FIFA-rankingen. Treneren er den italienske ringreven Christian Panucci.

Kampen vises på TV 2 fra klokka 19.00.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!