Snakker ut: - Ille

Joshua King har fått corona. - Jeg føler meg ikke bra.

SMITTET: Joshua King er den femte landslagsspilleren som har fått covid-19. Foto: NTB
SMITTET: Joshua King er den femte landslagsspilleren som har fått covid-19. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronaviruset herjer på det norske fotballandslaget. I ettermiddag ble det kjent at Bournemouth-spiller Joshua King (28) er den femte spilleren på laget som er rammet.

- Jeg var tilbake i England på søndag. Så trente jeg mandag og tirsdag. Tirsdag kveld følte jeg meg dårlig, forteller King til Dagbladet.

- Jeg var tett i brystet. Da jeg sto opp onsdag, var jeg også dårlig. Jeg kontaktet legen. De ba meg komme, selv om jeg ikke følte meg bra. Jeg ble sendt hjem uten å ha vært i kontakt med lagkamerater. Torsdag morgen testet de meg. Og torsdag kom det positive svaret, forteller landslagsspissen.

GODE KOMPISER: Joshua King (til høyre) forteller at han henger mye sammen med Omar Elabdellaoui på landslaget. Sånn sett er han ikke overrasket over smitten. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
GODE KOMPISER: Joshua King (til høyre) forteller at han henger mye sammen med Omar Elabdellaoui på landslaget. Sånn sett er han ikke overrasket over smitten. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

Coronadramaet på det norske landslaget startet sist fredag. Da ble det kjent at visekaptein Omar Elabdellaoui var smittet. Kampen mot Romania søndag ble avlyst. Onsdag måtte Norge stille med reservelandslaget mot Østerrike.

Tidligere i dag meldte Norges Fotballforbund at også Markus Henriksen, Patrick Berg og Marius Lode har fått covid-19. Noen timer seinere meldte Bournemouth på Twitter at coronaen har rammet King, den femte landslagsspilleren.

- Etter at Omar testet positiv, hadde jeg tre negative tester, forteller King til Dagbladet.

- Omar og jeg henger sammen på landslagssamling. Vi spiller bordtennis og FIFA sammen. Hvis du skal tro alt som står i avisene, så er det jo ikke overraskende at jeg ble smittet. Men jeg ble overrasket siden jeg har hatt så mange negative tester.

- Hvordan føler du deg nå?

- Jeg føler meg ikke bra. I går var det ganske ille. Jeg følte meg svak, jeg hadde vondt i hele kroppen, jeg hadde ikke matlyst, jeg hadde ikke smak, jeg hadde ikke lukt. Jeg føler meg bedre i dag.

- Men, fortsetter King:

- Jeg har astma og må være mer forsiktig enn de fleste. Jeg er ikke redd, men jeg får bare se.

Han innrømmer at han bekymrer seg for barna.

- Jeg er veldig kosepappa og så fram til å være sammen med dem. Jeg håper bare at de ikke har fått noe. Vi får se. Noah testet negativ på onsdagen.

- Har du snakket med Omar?

- Jeg har snakket med ham hver dag. Han har blitt bedre for hver dag. Han skal ikke føle noe skyld. Han spilte kamp og ble smittet. Det er ikke noe han kunne styre. Det er ikke Omar sin feil i det hele tatt. Dette kunne skjedd hvem som helst, understreker King, som har gått i isolasjon.

Hovedteorien er at Elabdellaoui er blitt smittet i Galatasaray, den tyrkiske giganten der flere av spillerne er smittet. King sier det er surt ikke å få spille kampene mot Romania og Østerrike i Nations League:

- Men sånn er dette viruset. Det er umulig å stoppe det når noen i gruppa blir smittet. Alt i alt synes jeg likevel at det var dritkult å følge gutta som presterte og spilte med hjertet utenpå drakta mot Østerrike. Mange av dem kommer vi helt sikkert til å se på landslaget når alle er friske og raske, påpeker King.

Han understreker:

- Jeg skal klare meg fint. Jeg skal få inn tredemølle og en sykkel, men akkurat nå er jeg ikke i form.

Bournemouth ligger på fjerdeplass i Championship. Laget møter Reading lørdag. Det blir definitivt uten Joshua King.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer