Snakker ut etter sjokkexiten

Henrik «Henke» Larsson gir seg som manager i Helsingborg etter hets i sosiale medier.

<strong>GIR SEG:</strong> Henrik Larsson gir seg som manager i Helsingborg. Foto: Björn Lindgren/TT / NTB scanpix
GIR SEG: Henrik Larsson gir seg som manager i Helsingborg. Foto: Björn Lindgren/TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag kom sjokkbeskjeden om at den svenske fotballegenden Henrik «Henke» Larssons slutter som Helsingborg-manager etter bare to måneder i sjefsstolen.

Årsaken til at han slutter er gjentatte verbale angrep i sosiale medier.

Klubbens klubbdirektør, Joen Sandborg, har uttalt at det er «horribelt» at en som prøver å gjøre jobben sin skal måtte oppleve hets.

Nå tar Henrik Larsson selv bladet fra munnen i kjølvannet av exiten.

- Jeg kommer ikke til å bruke mer energi på de idiotene som er der ute og velger å håndtere skuffelse på denne måten, sier Larsson ifølge svenske Expressen.

- Det er ikke noe gøy. Kritikk har jeg ikke noen problemer med å få, men når det begynner å bli mer enn det ... Når det blir personlig hets og man kalles for det ene og det andre. Da forsvinner lysten. Jeg holder på med dette her fordi jeg elsker fotball. Når du får dette imot deg så tar det jævla mye energi. Det er ikke noe gøy lenger. Så blir det andre ting man må tenke på. Da tenker man på om det er verdt å gjøre det. Det er ingen vanlig «ni til fire»-jobb. Man jobber døgnet rundt, sier Larsson.

OPPHETET: Det oppstod full krangel mellom Skeid-trener Tom Nordlie og Starts keeper Jonas Deumeland etter et omdiskutert rødt kort. Video med tillatelse fra Eurosport Vis mer

- Slik det fungerer

Svensken forteller at det er de sosiale mediene som koster krefter, ikke det som blir sagt når han møter folk i det dagligdagse.

- Det er slik det fungerer. Det er alltid lett å skrive noe anonymt på en data. Det er samfunnet vi lever i. Det er altfor enkelt å slenge ut hva som helst om meg. Selv om man gjør det i affekt eller om man er ung, sier Larsson.

Manageren har ikke politianmeldt hetsen mot ham, og har ikke planer om å gjøre det heller.

Helsingborg røk ut av den svenske cupen torsdag og ligger på 12.-plass i Allsvenskan. Klubben kjemper i nedrykksstriden.

Larsson styrte skuta i åtte kamper før han nå gir seg i jobben. Det startet bra for Larsson, med to seire på de tre første kampene, men så snudde det totalt.

Skandalescener

Larsson har tidligere trent Helsingborg. Han ga seg som hovedtrener november 2016, og det endte heller ikke pent.

Etter den avgjørende kvalifiseringskampen mot Halmstad som endte med tap, tok en rekke maskerte personer seg inn på banen og angrep blant andre Henrik Larssons sønn Jordan, som spilte i klubben, samt ledere og andre ansatte.

Supporterne trakk også av Jordan Larsson drakta som en symbolsk handling på at han ikke er klubbens farger verdig. Saken, som fikk bred dekning over hele verden, rystet svenskene.

Henrik Larsson ble av kampdelegaten innrapportert for provoserende oppførsel mot tilhengerne. Banestormerne prøvde å angripe Larsson også, men mislyktes.

Det var derfor overraskende at Larsson senior tok over klubben igjen to og et halvt år etter skandalescenene, selv om han uttalte at han hadde lagt hendelsene i 2016 bak seg.

Nå er det altså slutt igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer