Simone Biles:

Snakker ut etter slakt

Simone Biles (23) snakker ut etter et tøft OL. Samtidig svarer hun på slakten fra den britiske TV-verten Piers Morgan (56).

STJERNE: Simone Biles. Foto: AP Photo/Ashley Landis
STJERNE: Simone Biles. Foto: AP Photo/Ashley Landis Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var knyttet enorme forventninger til Simone Biles før sommerens leker i Tokyo. Biles, som er en av verdens beste turnere, var spådd gull i flere øvelser under mesterskapet.

Slik ble det ikke.

24-åringen valgte nemlig å trekke seg fra flere øvelser under Tokyo-OL. Årsaken var at hun trengte å fokusere på sin mentale helse.

STJERNE: Simone Biles er en tøff turner, men heller ikke hun er helt fryktløs. Vis mer

Biles mottok massiv støtte fordi hun valgte å prioriterte helsa framfor medaljer, og folk verden over har hyllet valget hennes.

Men det var slettes ikke alle som var enig i valget til stjerna.

Den frittalende TV-verten Piers Morgan slaktet nemlig den unge OL-deltakeren og mente at psykiske problemer ikke var en unnskyldning for dårlige prestasjoner.

- Beklager Simone Biles, men det er ikke noe heroisk eller modig ved å gi opp fordi du ikke har det gøy - du svikter lagkameratene, fansen og landet ditt, skrev han på Twitter.

Slår tilbake

Drøyt én måned etter OL åpner Biles opp om opplevelsen under mesterskapet.

- Jeg kan ikke tro at det allerede har gått en måned, skriver Biles innledningsvis i et Instagram-innlegg, før hun fortsetter:

- Det var ikke sånn jeg hadde planlagt sommerens OL, men jeg vil ikke endre noe. Jeg er stolt av meg selv og den karrieren jeg har hatt så langt. Årets OL sletter ikke tidligere resultater og definerer ikke hvem jeg er som utøver.

Videre i innlegget slår hun også tilbake mot uttalelsene som har kommet mot henne, og sender et spesielt stikk til Morgan. Biles reagerer spesielt på at britens bruk av ordet «quitter»

- Jeg har presset meg selv igjennom mye de siste åra. Ordet «quitter» er ikke en beskrivelse jeg kjenner meg igjen i. Det er kanskje noen av dere som definerer meg slik. Bare fortsett å snakk sånn, fordi jeg hører dere uansett ikke. Jeg har mine sju OL-medaljer som har gjort meg til den mestvinnende gymnasten noensinne.

Reagerte

Biles har fått enormt med støtte etter mesterskapet, samtidig som flere reagerte sterkt på Morgans utsagn.

Blant dem som har vist forakt over utsagnet var «Ringenes herre»-stjerna Elijah Wood (40).

- Piers, du kan umulig forstå hvordan det føles å være en atlet på det nivået, og hvordan det er å ha det presset hengende over seg. Sett deg ned. Din trang til å skape drama har ikke bare blitt en rutine for deg, men den er også kjedelig og den kler deg ikke, skrev han på Twitter.

Tross de harde ordene, slo Biles kraftig tilbake da hun tok bronsemedalje i bom mot slutten av OL. Tidligere i mesterskapet tok hun også sølv i lagkonkurransen.

I en alder av 24, har Biles allerede karet til seg hele sju olympiske medaljer totalt og 25 verdensmesterskapsmedaljer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer