Kasper Junker

Snakker ut om bråket

I et intervju med Dagbladet, forteller Kasper Junker (27) om den mye omtalte Bodø/Glimt-konflikten som til slutt førte til at han stakk fra lagets treningsleir i Spania.

YNDLING: Kasper Junker herjet i Bodø/Glimt-drakta, men forlot klubben på dramatisk vis. Foto: Mats Torbergsen / NTB
YNDLING: Kasper Junker herjet i Bodø/Glimt-drakta, men forlot klubben på dramatisk vis. Foto: Mats Torbergsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I 2020 vant Bodø/Glimt på sensasjonelt vis Eliteserien. Nordlendingene vant med en 19-poengs margin til 2.-plassen Molde, i tillegg til at de smått utrolig scoret 103 mål på 30 kamper.

27 av målene kunne de takke den danske målmaskinen Kasper Junker for. Men etter gullsesongen oppsto en betent konflikt mellom klubben og spilleren.

Det som tilsynelatende virket som et godt forhold, utviklet seg 28. mars til noe helt annet. Bodø/Glimt var på treningsleir i Marbella, da Junker valgte å pakke sakene sine og forlate spillerhotellet.

Årsaken var at han ønsket seg vekk, men Bodø/Glimt var fast bestemt på å beholde ham. Junkers påfunn fikk mye medieomtalte underveis, og førte til slutt til at han fikk presset igjennom en overgang til japanske Urawa Red Diamonds.

- Desperat

Over telefonen fra Japan forteller Junker til Dagbladet hva som førte til at han tok det drastiske valget ved å forlate treningsleiren.

- Det var etter at Bodø/Glimt avslo et par bud fra Urawa. Det er klart jeg gjorde det fordi jeg var desperat etter å få til en avtale - og det lyktes jo. Den siste løsning for meg var å prøve en desperat handling. Jeg håper jeg aldri opplever det samme i min karriere igjen. Det var jo ikke fordi jeg synes det var fett, eller fordi jeg ville ha oppmerksomhet, sier han og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer