Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stig-André Berges familietragedie

Snakker ut om familietragedien: Faren drepte sin nye kone

Stig-André Berge avslører familiens rystende tragedie fra 6. juni 2015. I lang tid har OL-bronsevinneren fra Rio fryktet at han ville bli spurt om farens drap av sin nye kone. Nå velger han selv å gå ut med tragedien.

ÅPENHJERTIG: Stig-Andre Berge åpner opp om familiens mørke hemmelighet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
ÅPENHJERTIG: Stig-Andre Berge åpner opp om familiens mørke hemmelighet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I «Skavlan» og i boka «Stig-André Berge – et bryterliv» avslører og snakker olympisk medaljevinner i bryting, Stig-André Berge, ut om familiens mørke tragedie, skriver VG.

Stig-Andre Berges far drepte sin nye kone: Berges stemor. Det skjedde 6. juni 2015. Samme dag skulle det norske bryteesset være toastmester i bryllupet.

Så kom meldingen: En kvinne var drept i Berges nabolag på Rødtvedt i Oslo.

Sjokket

- Jeg sendte meldinger med broren min frem og tilbake. Så fikk jeg vite at det var kona til pappa som var død og at det var pappa som var mistenkt. Han var tatt med til sykehus fordi han hadde forsøkt å ta sitt eget liv også, forteller Berge åpenhjertig i Skavlan, ifølge TV 2.

Faren erkjente og ble senere dømt for drapet på sin pleietrengende kone, som i 2013 ble lam fra livet og ned etter en mislykket ryggoperasjon.

Tor Kjærvik var farens advokat i straffesaken. Overfor VG bekrefter han at innholdet i boka er godkjent.

- Min klient har godkjent innholdet i boka og kjenner også til at Stig-André skal snakke om den på Skavlan fredag, sier Kjærvik til avisa.

Derfor forteller han det nå

Stig-Andre Berge vant OL-bronse i bryting i Rio i 2016. Det var Norges første OL-medalje i gresk-romersk bryting siden Jon Rønningen forsvarte OL-gullet i 1992.

Gullet dediserte han til sin biologiske mor, som døde av kreft januar 2016.

– Hva vil du si til din mor etter dette?, lurte NRK på da han sto i pressesonen etter bronsekampen.

- Mamma, vi klarte målet vårt.

Berge ble samme år kongen av Idrettsgallaen med tre priser. De tre prisene han vant var «årets forbilde», «utøvernes pris» og «årets navn».

Berge forteller i Skavlan at han i frykt har ventet på spørsmål om faren, som erkjente drapet og nå sitter inne med en lang fengselsstraff.

Årsaken til at han forteller historien nå tre år etter tragedien, er at han ønsker ro frem til OL i 2020.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!