Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Snakker ut om overvekt og sitt nye hår

Rooney blir ertet i United.

LIKER DET HAN SER I SPEILET: Wayne Rooney er veldig åpen om hårtransplantasjonen. Han skriver i sin nye bok at han ble veldig stresset over at han var i ferd med å bli skallet allerede i 20-årene. Foto: Scanpix / REUTERS / Felix Ordonez
LIKER DET HAN SER I SPEILET: Wayne Rooney er veldig åpen om hårtransplantasjonen. Han skriver i sin nye bok at han ble veldig stresset over at han var i ferd med å bli skallet allerede i 20-årene. Foto: Scanpix / REUTERS / Felix Ordonez Vis mer

(Dagbladet): Fotballmiljøet kan være nådeløst.

Wayne Rooney er kanskje Manchester Uniteds aller største stjerne, men heller ikke han slipper unna erting og vennligsinnet mobbing i garderoben.

Daily Mirror bringer i dag utdrag av Rooneys nye nye bok «Mitt tiår i Premier League». Der forteller 26-åringen at fotballspillere gir hverandre voldsomt mye tyn for alt fra nye sko, til reklamekampanjer til bilder i avisa.

Garderobeslakt Derfor ble lagkameratene i United orientert om Rooneys planlagte hårtransplantasjon før spissen tok sommerferie i fjor.

- Jeg visste at hvis jeg dro på ferie med tynt hår og kom tilbake som Andy Carroll, så ville de slakte meg. Spesielt hvis det gikk galt, det er sånn fotballspillere er, skriver Rooney i sin bok.

Det er nå over ett år siden angriperen fikk sitt nye hår på en klinikk i London. Mange har vært sterkt kritiske til hårmanken, men selv er han meget fornøyd når han har dusjet og ser seg selv i speilet.

- Jeg har hår på hele hodet for første gang på mange år. Det er transplantert, tatt fra bakhodet og operert inn foran. Selv om det har vært kommentarer i magasiner og fleiping fra kompisene, så synes jeg det ser bra ut.

Overvekt Fullt like bra gikk det ikke på denne sommerens ferie. Rooney skriver i boka si at han dessverre kom tilbake til United med for mange kilo på kroppen.

LA PÅ SEG TRE KILO: Wayne Rooney (midten) forteller at han fikk et sjokk da han gikk på vekta på Uniteds treningsfelt Carrington etter ferien. Så kom han på at det ble noen øl på ferie. Foto: REUTERS / Audun Braastad/NTB Scanpix
LA PÅ SEG TRE KILO: Wayne Rooney (midten) forteller at han fikk et sjokk da han gikk på vekta på Uniteds treningsfelt Carrington etter ferien. Så kom han på at det ble noen øl på ferie. Foto: REUTERS / Audun Braastad/NTB Scanpix Vis mer

- Da jeg kom tilbake til Carrrington den første dagen fikk jeg et sjokk, skriver spissen og forteller at han veide tre kilo for mye og at han fra naturens side legger på seg fort.

- Så husket jeg at det ble noen øl da jeg var bortreist. Jeg er tettbygd, jeg er ikke som Ryan Giggs med bare bein og magre muskler.

Rooney mener vekta vanligvis ikke er noe problem, han tar av kiloene på trening i løpet av et par uker. Men fram til det skjer innrømmer angriperen han fungerer dårlig på banen.

- Jeg må være topptrent, jeg må være i form for å spille bra. Hvis ikke, så synes det. Det hadde kanskje vært annerledes hvis jeg var sideback, da kunne jeg løpt mindre fram og sluppet unna. Men som spiss i Manchester United kan jeg ikke gjemme meg noe sted

Dyp flenge
Rooney er for tida skadd, han pådro seg en dyp flenge i låret som innbytter sist helg. Før Fulham-kampen ble han vraket av manager Alex Ferguson, noe han mener alltid skjer når han ikke spiller bra nok.

- Jeg må jobbe så hardt jeg kan, ellers kommer manageren til å ta meg ut av laget i den neste kampen. Du kan ikke mislykkes eller være nest best i denne klubben.

NY BOK: Wayne Rooney har som 26-åring allerede spilt i Premier League i ti år. Faksimile: HarperCollins
NY BOK: Wayne Rooney har som 26-åring allerede spilt i Premier League i ti år. Faksimile: HarperCollins Vis mer

I boka forteller Rooney at han allerede som 26-åring merker at kroppen plages av fotballivets møter med kanontøffe midstoppere.

- Når jeg står opp om morgenen etter en kamp sliter jeg med å gå den første halvtimen. Jeg verker litt. Slik var det ikke da jeg var gutt.

Rooneys bok, skrevet sammen med Matt Allen, er i salg i Storbritannia fra og med neste torsdag. Da Rooney inngikk en bokavtale i 2006, verd 58 millioner kroner, fortalte han at favorittlitteraturen var Harry Potter-serien.

TØFFE TAK: Rooney sier han knapt klarer å gå den første halvtimen morgen etter kamp, på grunn av all julingen kroppen hans får av Transformers-midtstoppere. Foto: Scanpix / AP /Jon Super
TØFFE TAK: Rooney sier han knapt klarer å gå den første halvtimen morgen etter kamp, på grunn av all julingen kroppen hans får av Transformers-midtstoppere. Foto: Scanpix / AP /Jon Super Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media