Bø-rival Aleksandr Loginov:

Snakker ut om personlig tragedie

Aleksandr Loginov (29) har lagt en skuffende sesong bak seg. Tapet av faren preget den russiske skiskytterstjerna.

SKUFFET: Aleksandr Loginov avbildet i Anterselva i 2020. Foto: Tiziana FABI / AFP
SKUFFET: Aleksandr Loginov avbildet i Anterselva i 2020. Foto: Tiziana FABI / AFP Vis mer
Publisert

Med to individuelle medaljer i VM i Östersund i 2019, etterfulgt av individuelt gull og sølv i Anterselva i fjor, har Aleksandr Loginov de siste åra vært en av nordmennenes største konkurrenter.

En dopingdom fra 2013, som gjorde at russeren var utestengt i to år, har også preget russerens forhold til Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø. Nordmennene har flere ganger uttalt seg kritisk om rivalen.

Sykdom

Den siste sesongen har de derimot sluppet å tenke så mye på russeren. Loginovs høydepunkt var stafettbronse for Russland, samt én verdenscupseier. Langt unna hans normale standard.

Nå forteller han om et tungt år, som startet med en sykdomsperiode i august som satte ham ut i flere uker, og ødela starten av sesongen.

PÅ ROMMET: Politiet skal blant annet ha gått inn på rommet til Alexander Loginov under aksjonen. Foto: Kristoffer Løkås. Vis mer

Dødsfall

Like etter nyttår kom enda dårligere nyheter da faren til 29-åringen gikk bort. Beskjeden fikk han mens han var i Oberhof hvor han skulle gå renn.

- Det var vanskelig, jeg var virkelig langt nede. Jeg kunne ikke dra noen steder, og måtte bare komme meg på beina, forklarer han til Match TV.

Uka etter tok Loginov sin eneste seier for sesongen, på 20-kilometeren i Anterselva.

- Det var ikke enkelt å kjenne glede over skiskyting da jeg hadde mistet den personen som hadde ført meg nærme sporten. Faren min elsket skiskyting, vi så på masse konkurranser sammen i barndommen min, sier han videre.

OL-håp

Russeren sier han nå er klar for å legge den tunge tiden bak seg, og ser fram mot VM i Beijing. Om han kommer opp på gammelt nivå vil han være en av de største konkurrentene for de norske.

Etter å ha trent mye for seg selv forrige sommer, er han nå tilbake med det russiske laget.

- Vi må jobbe knallhardt, det er ikke tid til å hvile. Vi planlegger å bruke styrken i laget til å hjelpe hverandre. alle har styrker og svakheter, nå må vi presse hverandre, avslutter Loginov.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer