OL-svømmeren Cody Miller:

Snakker ut om sjelden tilstand

Som barn skammet han seg over misdannelsen, som svømmer begrenser det ham, men Cody Miller (28) har overvunnet sine egne utfordringer.

MEDALJE: Cody Miller under OL i Rio hvor han tok to medaljer. Foto: REUTERS/Dominic Ebenbichler/NTB
MEDALJE: Cody Miller under OL i Rio hvor han tok to medaljer. Foto: REUTERS/Dominic Ebenbichler/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Når du ser meg fra siden ser det ut som jeg har et stort hull i brystet, og det har jeg, sier Cody Miller i et intervju med the Olympic Channel.

28-åringen har nemlig tilstanden traktbryst, eller Pectus excavatum, som er faguttrykket. Det gjør at brystet synker inn. Ifølge Store norske leksikon er det en misdannelse som rammer en av 300.

Det gjør også at han svømmerens maksimale oksygenopptak reduseres med 10 til 20 prosent. Likevel har amerikaneren klart å sanke med seg to OL-medaljer, begge i Rio i 2016.

Men Miller forklarer at det ikke er redusert oksygenopptak som plaget ham mest da hullet i brystet begynte å utvikle seg da han var rundt 10 år.

- Jeg var veldig bevisst på hvordan jeg så ut, det var det vanskeligste. Jeg er ikke den fyren med sixpack, det kommer jeg heller aldri til å bli. Da jeg aksepterte det ble det lettere, og jeg sluttet å bry meg, forteller han åpenhjertig.

Etter selv å ha hatt problemer med selvtillit i ung alder, bruker han nå også tiden på å hjelpe andre som sliter.

- Når jeg er på klinikker snakker med barn om å være komfortabel med sånn du er, spesielt unge jenter. Jeg vet hvordan det er å gå inn i et rom å ikke føle seg komfortabel med hvordan man ser ut, avslutter han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer