Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Snakker ut om sjokket

Tårevåt forteller superstjerna Mikaela Shiffrin (25) om den knusende beskjeden.

MISTET FAREN: Mikaela Shiffrin. Foto: NTB Scanpix
MISTET FAREN: Mikaela Shiffrin. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den amerikanske 25-åringen med to OL-gull, fem VM-gull og smått utrolige 66 verdenscupseire er en av de aller beste alpinistene i historien.

Hun har smadret en rekke rekorder allerede, og kommer til å bli den mestvinnende gjennom tidene hvis hun unngår karrieretruende skader, eller velger å legge opp tidlig.

Men i februar delte hun en privat og tung beskjed. Faren, Jeff Shiffrin, døde etter en ulykke hjemme.

Snakker ut

Shiffrin hastet fra verdedenscupsirkuset i Europa til hjemstedet i Vail, og rakk akkurat å ta farvel med faren før han døde.

Shiffrin ba om at mediene respekterte privatlivet hennes etter ulykka, men nå velger amerikaneren å snakk ut om sjokket til CNN.

- Jeg er så glad for at jeg fikk være med ham på slutten. Han så ikke ut som seg selv, men jeg kunne fortatt føle ham.

FAR OG DATTER: Jeff Shiffrin og dattera under et renn i Aspen. Foto: NTB Scanpix
FAR OG DATTER: Jeff Shiffrin og dattera under et renn i Aspen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Superstjerna var knust, og den neste måneden ble hun i familiehuset i Colorado.

- Pappa brukte mye tid i huset. Vi følte at vi var nærmere han her. Det er bilder av ham over hele huset, forklarer en tårevåt Shiffrin, før hun innrømmer at dette har vært den tøffeste perioden hun har vært gjennom:

- Den vanskeligste tida på døgnet er rett før jeg legger meg. Da kommer alle minnene om ham tilbake. Jeg mister fokus.

FLERE TALENTER: Verdens beste kvinnelige alpinist avslørte nye sider av seg selv i sosiale medier. Video: Instagram @mikaelashiffrin / Klipp: Øystein Sæthre Vis mer

Vil tilbake

Før ulykken var Shiffrin og resten av alpinsirkuset inne i en hektisk konkurransesesong. På et lite sekund gikk alt fra å ha fokus på den perfekte svingen til å haste hjem.

Den amerikanske alpinisten har snakket varmt om faren og mora Eileen gjennom karrieren. Begge var tidligere alpinister, og De to har fulgt henne tett gjennom hele karrieren.

Begge jobbet målbevisst for at hun skulle bli best. Og da hun nådde toppen, var familien også ved hennes siden i målområdet.

Da Shiffrin skulle tilbake i alpinbakken etter en måned hjemme, fortalte hun at det eneste målet var å få til «noen gode svinger», noe faren hadde hatt fokus på.

Rennet i Åre ble stoppet på grunn av coronaviruset, men Shiffrin forteller at turen til Sverige var en seier for henne:

- Jeg var nok den eneste utøveren i Åre som var takknemlig bare for at jeg var der. For meg var det en seier bare å komme tilbake. Pappa elsket å stå på ski. Å være i bakkene får meg til å føle meg nærme ham, sier hun til CNN.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!