Snakker ut om skrekken: - Som en scene fra Grey's Anatomy

Chris Froome om den alvorlige ulykken i sommer.

<strong>HAR SATT SEG MÅL:</strong> Chris Froome 

håper å få med seg Tour de France i 2020. Foto: NTB Scanpix
HAR SATT SEG MÅL: Chris Froome håper å få med seg Tour de France i 2020. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tidligere i sommer krasjet sykkelstjerne Chris Froome (34) i en murvegg 60 kilometer i timen under Criterium de Dauphine, og man skjønte umiddelbart at briten var stygt skadet.

På sykehuset kom det fram at han hadde pådratt seg brudd i lårbein, albue, hofte og ribbein. Seinere kom også nyheten om et brudd i nakken.

- Det var en av de der virkelig syke, syke ulykkene, sier Froome i et videointervju som ble lagt ut av Team Ineos (se hele intervjuet lenger ned i artikkelen).

- Jeg kan huske at jeg lå på bakken og jeg husker de første som kom bort til meg. Trener Tim Kerrison, Gary Blem, mekanikeren min og Servais Knaven, sportsdirektøren, var alle i bilen bak meg, sier Froome.

Mistet Tour de France

Froome gikk blant annet glipp av Tour de France i sommer som følge av den stygge episoden.

- Jeg tror mitt første spørsmål var: «Kan jeg komme meg opp? Kan jeg komme tilbake på sykkelen? Kommer alt til å gå bra?» Og de gjorde det veldig tydelig at det var det ikke, at jeg skulle ligge stille og at jeg ikke ville fortsette resten av løpet.

- Et av mine første spørsmål var: «Kommer jeg til å være i form til Tour de France?», og de gjorde meg raskt oppmerksom på at det ikke ville skje. De kunne selvfølgelig ikke gi meg en prognose, men de sa det ser ut som beinet ditt er brukket og armen ser heller ikke bra ut, sier Froome.

Sykkelstjerna forteller at hele seansen ble oppfattet som dramatisk.

- Jeg tror det var de første øyeblikkene der som virkelig sank inn, og jeg tok innover meg at jeg ikke ville delta i Tour de France denne sommeren. Det føltes nesten som en scene fra Grey's Anatomy eller noe slik, sier Froome, og sikter til TV-serien hvor vi følger turnusleger på et sykehus.

Sleit med pusten

Froome var gjennom en lengre operasjon etter ulykken. Etterpå kunne han knapt puste, fordi lungene hadde blitt skadet av brukne ribbein. Han hostet blod og trengte hjelp til å puste.

- Det var skummelt da jeg kom til meg selv morgenen etter operasjonen og følte hvor hjelpeløs jeg var, liggende i den senga. Et døgn tidligere hadde jeg håpet å vinne Criterium de Dauphine, sier han åpenhjertig

Froome forteller at han trener i opptil seks timer om dagen for å komme tilbake på sykkelen.

Det store håpet er å delta i Tour de France neste sommer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer