DONALD-KUL: Polske Joanna Jedrzejczyk var forslått etter tapet mot Weili Zhang i tittelkampen i stråvekt i UFC. Foto: NTB Scanpix - Klipp: Per Ervland / Dagbladet TV Vis mer

Snakker ut om skrekkskaden

MMA-stjerna Joanna Jedrzejczyks ansikt gikk verden rundt etter et brutalt oppgjør.

Publisert

Joanna Jedrzejczyk var forslått etter UFC-tittelkampen mot Weili Zhang i mars.

I den tredje av fem runder fikk hun et skikkelig slag rett over øyet, noe som ga henne en kul som kunne ha vært hentet ut av en tegneserie.

Jedrzejczyk så mer og mer deformert ut jo lenger ut i kampen de to kom, og skrekkbildene gikk sin seiersdans i sosiale medier i dagene som fulgte.

Den polske stjerna ble hyllet for at hun kjempet til siste slutt i oppgjøret, som av mange ble stemplet som en av de beste kampene i UFC-historien.

Kinesiske Zhang vant og beholdt tittelbelte i stråvekt.

VANT BRUTALT OPPGJØR: Zhang Weili. Foto: NTB Scanpix
VANT BRUTALT OPPGJØR: Zhang Weili. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I smerte

Ikke mange dager etter oppgjøret ble UFC-sirkuset, som (nesten) all annen sport verden over, stoppet av coronaviruset.

For Jedrzejczyk var det starten på en lang kamp mot et eventuelt returoppgjør mot sin overkvinne, men i et ferskt intervju med BBC tar hun oss tilbake til kampkvelden.

For hvordan var egentlig reaksjonen da hun fikk se seg selv i speilet?

- Jeg tenkte bare å herregud. Jeg så ut som en zombie, sier Jedrzejczyk til BBC.

Den polske kvinnen flirer av det nå, men der og da var tapet tungt å svelge. Både fysisk og psykisk.

Kuttet hun fikk i panna holdt på å koste henne oppgjøret allerede i den tredje runden. Samtidig som kulen este seg større og større, fryktet legen at kulen kunne sprekke og etterlate et stort arr.

Det var smertefullt. I et lite sekund så vurderte hun å stoppe, men hun kjempet seg videre.

Lover spesielt bilde

Jedrzejczyk måtte ha hjelp av tvillingsøstera for å komme seg i dusjen på kampkvelden, og hun tilbrakte det første døgnet etter tapet på et sykehus i Las Vegas. Etter planen skulle hun bare slappe av i syndens by med familie og venner, men det endte med rehabilitering.

- En dag kommer jeg til å dele et bilde av hvordan jeg så ut. Det var så morsomt. Det var flere som ikke kjente meg igjen, sier hun til BBC og ler.

Nå er hun tilbake i Polen, hvor hun har brukt tida i lockdown på å planlegge framtida.

Jedrzejczyk lover å komme tilbake til ringen, men innrømmer at hun har en drøm om å studere mer og åpne en kafé i framtida:

- Jeg er en fighter, men jeg er en kvinne også. Denne sporten kan forandre deg både fysisk og psykisk Jeg er glad for at UFC passer så godt på oss, for jeg vil både bli en mamma og en businessperson i framtida.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer