Rune Almenning Jarstein

Snakker ut om sykdommen: - Skummelt

Landslagskeeper Rune Jarstein (36) jobber fortsatt med å bli frisk fra coronaviruset han fikk i april. Han er usikker på om han rekker VM-kvaliken i september, forteller han til Dagbladet.

TØFF SJAU: Rune Almenning Jarstein har fått stor respekt for viruset som rammet han i april. Foto: Fredrik Hagen / NTB
TØFF SJAU: Rune Almenning Jarstein har fått stor respekt for viruset som rammet han i april. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rune Almenning Jarstein ble coronasmittet i april tidligere i år.

Jarstein ble kraftig rammet og det er tidligere rapportert at han ble lagt inn på sykehus i Berlin, hvor han fikk antibiotikabehandling.

- Han har hatt veldig høy feber og har litt dårlig surstoffmetning, sa landslagslege Ola Sand til Dagbladet den gang.

I et intervju med Dagbladet i mai var Jarstein ordknapp om hvordan han hadde hatt det.

- Jeg har ikke så lyst til å snakke så mye om det. Det jeg kan si, er at jeg jobber med å bli frisk.

I podkasten 352 åpner han mer opp, og forteller om et tøft møte med sykdommen. Han jobber fortsatt med å bli frisk.

- Jeg har det greit. Det var en tøff sjau, hvis vi kan kalle det. Jeg har stor respekt for det viruset og hvordan det kan ta tak i folk, sier keeperen til podkasten.

VIKTIG: Rune Almenning Jarstein mener det blir litt for mye fram og tilbake under kampen mot Sverige. Men mener poenget kan bli viktig. Reporter: Fredrik N. Filtvedt. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

- Vært et rart år

Sykdommen kom på verst mulig tidspunkt for landslagskeeperen.

- På den tida var jeg i mitt livs form. Det er en merkelig sykdom og viser at det kan ta hvem som helst. Det er skummelt, og det kom kraftig, det gjorde det, sier han i podkasten.

Norge spiller den viktige VM-kvalkampen mot Nederland 1. september. Jarstein sier til Dagbladet at det fortsatt er noen måneder igjen før han er tilbake i godt gammelt slag.

- Det er vanskelig å si om jeg rekker den kampen. Jeg får være tålmodig og trene godt, og spise riktig når jeg kan det.

- Er jeg flink og ikke drar på for hardt, er jeg sikker på at jeg kommer sterkt tilbake, sier Jarstein.

Keeperen hadde nylig kjempet seg tilbake til fast plass i Hertha Berlin. Jarstein startet sesongen på benken, men etter at tidligere trener Pál Dárdai kom tilbake til klubben øynet han håp.

- Jeg trente knallhardt for å være klar, og fikk lønn for strevet. Når jeg fikk beskjeden at jeg skulle starte igjen kjente jeg på en følelse jeg ikke har hatt på mange år.

Hovedstadsklubben sleit i bunnen av tabellen, og berget plassen med et nødskrik.

LETTET: Rune Almenning Jarstein er glad for at klubben klarte å sikre en ny sesong i Bundesliga. Foto: AFP
LETTET: Rune Almenning Jarstein er glad for at klubben klarte å sikre en ny sesong i Bundesliga. Foto: AFP Vis mer

- Det var viktig at vi klarte å holde oss på det øverste nivået, og jeg håper nå at vi kan få en enda bedre plassering neste sesong, sier landslagskeeperen.

Jarstein ble smittet like etter kampene mot Gibraltar, Tyrkia og Montenegro i VM-kvalifiseringen i mars. Det er fortsatt usikkert hvordan han fikk viruset.

- Jeg fikk en positiv test tre dager etter at jeg kom hjem. Når jeg ble smittet, vet jeg ikke. Jeg tok alle forholdsregler med maske og sprit i hendene. Det er umulig å si, har han sagt til Dagbladet tidligere.

- En drøm

Keeperen skrev nylig under en ny kontrakt med Hertha Berlin. Den løper til sommeren 2023. Planen etter det er ikke bestemt.

- Akkurat nå er fokuset på å bli frisk og ha to gode år i Berlin. Jeg har jo sagt lenge at jeg vil ta et år i Odd, og det har ikke endret seg noe, sier Jarstein.

36-åringen har tidligere uttalt at målet er å spille fotball til han er 40. Det er heller ingen hemmelighet at han vil oppleve noe stort med landslaget før han legger hanskene på hylla.

- Klart det har vært en drøm lenge å komme til et mesterskap. Nå har vi muligheten, og det er veldig jevnt i gruppa. Vi får gjøre det vi kan så får vi se.

TÅLMODIG: Rune Jarstein gleder seg til å være tilbake på fotballbanen. Foto: Geir Olsen / NTB
TÅLMODIG: Rune Jarstein gleder seg til å være tilbake på fotballbanen. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

- Et forbilde

Skiensgutten står med 72 kamper for landslaget. Rekorden for flest kamper har John Arne Riise, med 110. Han har foreløpig ingen planer om å ta igjen den.

- Nei det tror jeg ikke går, ler han, og sender skryt retning Riise:

- Han ga alltid 100 prosent, og er et forbilde på den måten. Det var kjekt å spille med han, og rekorden får han nok beholde.

For tida er landslagskeeperen tilbake i Skien på ferie. Der skal han være rundt to måneder, forteller han.

- Jeg har ikke vært hjemme så lenge på flere år, så det skal bli godt. Det blir rolige dager med venner og familie, sier Jarstein.

Gjenstående kamper i VM-kvaliken

  • 1. september: Norge - Nederland
  • 4. september: Latvia - Norge
  • 7. september: Norge - Gibraltar
  • 8. oktober: Tyrkia - Norge
  • 11. oktober: Norge - Montenegro
  • 13. november: Norge - Latvia
  • 16. november: Nederland - Norge

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer