Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Snakker ut om United-ryktene: - Komisk

Erling Braut Haaland om beskyldningene han og familien møtte etter overgangen til Borussia Dortmund.

VALGTE DORTMUND: Erling Braut Haaland bestemte selv at han ønsket å spille for Borussia Dortmund. Foto: Martin Meissner/AP/NTB Scanpix
VALGTE DORTMUND: Erling Braut Haaland bestemte selv at han ønsket å spille for Borussia Dortmund. Foto: Martin Meissner/AP/NTB Scanpix Vis mer

Erling Braut Haaland (19) har fått en pangstart i tyske Borussia Dortmund, og flere mener tenåringen valgte rett klubb da han forlot RB Salzburg i desember.

Braut Haaland har nylig hatt et møte med Jan Åge Fjørtoft i Viasat i Tyskland, hvor han forteller at det var han selv som ønsket å spille for Dortmund.

- Tingen var at da sesongen var over, begynte vi å snakke litt, far og jeg. Da nevnte han ikke Dortmund i det hele tatt. Så spurte jeg ham: «Denne klubben her da, den hadde vært fin.» Så sa han: «Vi får se.» Så plutselig ble det aktuelt, og da var feelingen min der hele veien, sier Braut Haaland til Viasat.

Han forteller at han opplevde prosessen som rolig, fordi han ikke var særlig innblandet i det som skjedde. Han fokuserte bare på sin egen jobb på banen.

Samtidig gikk det sterke rykter om at overgangen til Manchester United falt gjennom på grunn av uoverensstemmelser med teamet som representerer Haaland.

Manchester United skal ifølge lokalavisa Manchester Evening News ha nektet å akseptere en utkjøpsklausul, samt at prosenter av et framtidig salg skulle gått til Haalands representanter, deriblant stjerneagenten Mino Raiola.

- United var ikke villig til å imøtekomme de foreslåtte betingelsene, med kilder som beskriver dem som «dårlig for bransjen», skriver avisa.

Haaland-leiren ble beskyldt for å være grådige, og de mye omtalte ryktene fnyser Braut Haaland av.

- Nei, det er jo ... Det får de som skriver ta. Det får de forklare til meg en gang om de treffer meg. Det har ikke vært mitt fokus i det hele tatt. Det er egentlig bare litt komisk om jeg skulle fått på meg det. Alle de nærmeste vet at jeg ikke er slik. Det hadde egentlig vært komisk, sier Braut Haaland.

Samtidig skryter Braut Haaland av Ole Gunnar Solskjær, som han mener har en stor betydning for at han er der han er i dag. Han skryter også av stjerneagent Mino Raiola, som har fått mye kritikk.