Linn Svahn

Snakker ut skadekrisen: - Besvimte

Det svenske langrennsesset Linn Svahn (21) har slitt med en skulderskade siden før VM i Oberstdorf i vinter. Nå åpner langrennsesset opp om opplevelsen i svensk dokumentar.

STYGG SKADE: Det var i fjor vinter Linn Svahn skadet skulderen stygt under et verdenscuprenn i Ulrichhamn. Foto: AP/NTB
STYGG SKADE: Det var i fjor vinter Linn Svahn skadet skulderen stygt under et verdenscuprenn i Ulrichhamn. Foto: AP/NTB Vis mer
Publisert

Linn Svahn dominerte starten på verdenscupsesongen i fjor og slo til med en rekke seire.

Så endret alt seg for det svenske langrennsesset.

Bare noen uker før VM i Oberstdorf falt Svahn stygt under et verdenscuprenn i Ulrichhamn. Men akkurat hvor ille utfallet skulle bli, viste seg ikke før etter sommeren.

SJOKK-EXIT: Storfavoritten Linn Svahn røk overraskende ut av sprinten i ski-VM. Video: NRK Vis mer

21-åringen ble tvunget til operasjon, etterfulgt av langvarig rehabilitering.

- Det var en skikkelig operasjon, noe som gjør at jeg er både trøtt og sliten. Her og nå trenger jeg hvile, men jeg er fast bestemt på at jeg skal slå tilbake og er samtidig forberedt på at det kan ta tid, sa Svahn i en pressemelding.

Har vært ordknapp

Skiesset, som inntil nå har vært stille rundt skaden, åpner seg imidlertid opp i SVTs dokumentar «Best når det gjelder», gjengitt av svenske Expressen.

- Jeg krasja på siden, slo hodet og fikk et lite slag. Da tenkte jeg at det ikke var så bra. Et brak, men ikke mer enn det, sier Svahn og slår fast:

- Men det blir ettervirkninger som jeg ikke trodde en sånn krasj kunnegi, sier hun videre.

FORVIRRING: Det oppstod full forvirring rundt Linn Svahns deltakelse. Bilder fra NRK Vis mer

Klipp fra dokumentaren viser at Svahn ønsket å kjøre intervalltrening rett etter smellen, men ble stoppet av landslagstrenerne.

Det var ikke før i dusjen, etter fallet, at den svenske langrennsstjernen skjønte hvor ille skaden virkelig var.

- Da jeg ikke klarte å vaske håret, ettersom jeg ikke klarte å løfte armen over hodet, innså jeg at dette ikke var superbra, sier hun.

Svimte av

I håp om å få svar på problemet, oppsøkte Svahn inntil flere leger. Og hos en av dem besvimte hun.

- Jeg har besvimt to ganger i mitt liv. Og det var en av gangene. Da slokna jeg, sier hun videre.

Svahn er forhåndskvalifisert av Svergies olympiske komité til OL i Beijing i februar, men det er foreløpig høyst uvisst om hun kommer seg til mesterskapet i Kina.

Skisesongen starter for alvor med verdenscupåpningen i finske Ruka i slutten av november. Da gjenstår det å se om Svahn stiller til start.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer