Oliver Solberg

Snakker ut

Petter Solbergs sønn Oliver Solberg åpner opp om store problemer i fjorårets sesong. - Det skjedde mye som folk ikke vet noe om, sier han.

VIDUNDERBARN: Oliver Solberg har vært et vidunderbarn i rallysirkuset. I fjor støtte han på uventa problemer. Foto: NTB
VIDUNDERBARN: Oliver Solberg har vært et vidunderbarn i rallysirkuset. I fjor støtte han på uventa problemer. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Petter Solbergs sønn, Oliver Solberg, fikk sjansen på storlaget Hyundai i rallysirkusets VM i 2021 og 2022.

Men det ble slett ikke som han hadde sett for seg, skriver svenske Aftonbladet. I et intervju forteller han om til nå ukjente problemer.

- Noen ganger må man ta et skritt tilbake for å kunne ta to fremover, sier han til den svenske avisa.

- Vanskelig

Etter at lagleder Andrea Adamo forlot fabrikklaget i desember 2021, endret forholdene seg plutselig i laget, forteller Solberg.

- Det kom andre direktiver om å bruke mer erfarne sjåfører. Det ble veldig tøft internt da Adamo sluttet, det ble politikk ut av det og planen vi hadde eksisterte ikke lenger. Da ble det vanskelig. Det skjedde mye i bakgrunnen som folk ikke vet noe om, sier han.

Solberg forteller om ulike problemer, både av teknisk art og av endring i samarbeidsklimaet.

- Det var selvfølgelig frustrerende, men nå føler jeg at jeg har lagt det bak meg, sier han.

Satser nytt

Solberg har nå rykket ned ei klasse, til WRC2, og starter på nytt for å komme tilbake til den største klassen i VM i rally. Om ei uke starter han sesongen med det tyske privatlaget Toksport. Solberg starter etter planen sesongen i Monte Carlos tradisjonsrike rally og sier han satser på seier i WRC2.

- Faktum er at jeg nyter livet mitt bedre i dag, sier han.

FAR OG SØNN: Petter og Oliver Solberg før premieren på dokumentaren Born2drive i Oslo i 2019. Foto: NTB
FAR OG SØNN: Petter og Oliver Solberg før premieren på dokumentaren Born2drive i Oslo i 2019. Foto: NTB Vis mer

Mye trøbbel

Det tårnet seg virkelig opp med trøbbel for Oliver det siste halvannet året.

I desember i 2021 fortalte pappa Petter Solberg om en helt spesiell opplevelse til Dagbladet, da en av Hyundai-sjefene ble forbanna på sønnen.

- Det hele startet i Safarirally i Kenya. Det gikk galt, og Oliver krasja bilen. Sjefen var fly forbanna. Han kasta telefonen og sa: «Her investerer vi i ungdommen» ironisk. Jeg sa til han at han ikke kunne holde på sånn. Oliver kom tilbake helt skjelven. Det er helt sjukt. Jeg har vært med på mye siden jeg starta å kjøre i 1999, men dette er på et nytt nivå, fortalte pappa Solberg til Dagbladet.

Noen måneder senere besvimte Solberg etter en eksosforgiftning foran Rally Sweden.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer