GIFT: Michael Schumacher er gift med Corinna. Foto: AP Photo/Frank Prevel/NTB Scanpix
GIFT: Michael Schumacher er gift med Corinna. Foto: AP Photo/Frank Prevel/NTB ScanpixVis mer

Snakker varmt om Schumacher: - De er fortsatt det perfekte paret

Michael Schumachers manager Sabine Kehm snakker varm om paret i forbindelse med Formel 1-stjernas 50-årsdag.

I januar fylte Michael Schumacher 50 år, og det har gått fem år siden den tidligere Formel 1-føreren ble rammet av en skiulykke i de franske alper.

Etter ulykken har det vært lite informasjon om hvordan tyskeren lever. Schumachers agent, Sabine Kehm, har fungert som Schumacher-familiens pressetalskvinne i saken.

Kehm har tidligere uttalt at det handler om verdighet når Schumacher skjermes for offentligheten.

Kehm har vært en av Schumachers nærmeste støttespillere de siste 20 åra, etter at hun ble ansatt som pressetalskvinne i 1999 og ble manager i 2010.

I forbindelse med Schumacher 50-årsdag deltok Kehm på Formel 1s offisielle podkast Beyond The Grid, der temaet i hovedsak dreide seg om Schumachers karriere.

Perfekte paret

Samtidig snakket Kehm varmt om Schumacher og forholdet til hans kone Corinna.

- De var det perfekte paret og de er fortsatt det perfekte paret hvis du spør meg, sier Kehm om ekteparet, som er foreldre til Gina (21) og Mick (19).

Manageren ble spurt om hvordan Schumacher klarte å takle presset som hører med det å være en superstjerne.

- Da han dro hjem og barna kom inn i huset, var Formel 1 langt unna. Han trengte det privatlivet. Familien hans har alltid vært laderen hans på en måte, sier Kehm.

- Når det kommer til familien så står han - og det gjør han fortsatt - familien veldig nær. I tillegg har Michael klart å holde på barndomsvennene helt til nå. Det er også en fin ting, han har alltid hatt dem rundt seg ... han har mange nære og veldig gode venner, sier Kehm videre.

Selv om Schumacher ble sett på som kald og kalkulerende person som aktiv, hevder Kehm det var en del av imaget hans.

- Michael har alltid vært en veldig varm person, selv i racingmiljøet. Men han ville ikke at det skulle bli sett fra utsida, fordi han tenkte det ville ta bort noe av konkurranseinstinktet, sier Kehm.

Ivaretas

Schumacher blir ivaretatt i hjemmet sitt i Sveits. Tyske Bild hevder at hans tidligere kontor er blitt gjort om til en stor sykestue. Han blir angivelig fulgt opp av ti spesialister som hjelper til i rehabiliteringen. Dette skal være leger, sykepleiere, fysioterapeuter og omsorgspersoner.

I ulykken pådro Schumacher seg en alvorlig hjerneskade. Professor Tobias Bonhoeffer er ekspert på nevrovitenskap og jobber ved Max-Planck-instituttet. På generelt grunnlag sier han:

- Jeg kan selvfølgelig ikke si noe om Michael Schumachers tilstand. Men jeg kan si at nervevev som blir ødelagt i hjernen eller ryggmargen generelt er uopprettelig. Dette til forskjell fra vev i hud eller lever, der cellene lett kan regenereres.

Familien hans sendte nylig ut en pressemelding, der de betrygger fansen om at Schumacher blir tatt godt hånd om.

- Dere skal være trygge på at han er i de beste hender og at vi gjør alt som en menneskelig mulig for å hjelpe ham. Helsen hans er et sensitivt tema, og vi håper dere forstår at vi følger hans ønsker når vi holder den privat. Samtidig vil vi takke dere for deres vennlighet og ønske dere et godt nytt år, skriver familien på Facebook.

Får besøk

Det er bare familien og deres aller nærmeste som vet nøyaktig hvordan det går med Schumacher.

Nylig var erkebiskop Georg Gänswein og besøkte motorsportlegenden. Han fortalte at Schumacher blant annet kunne «fornemme at det var folk rundt ham».

En som besøker Schumacher støtt og stadig, er hans tidligere sjef Jean Todt. Han er nå president i Det internasjonale bilsportforbundet.

I et intervju med magasinet Auto Bild, gjengitt av blant annet Die Welt, letter han litt på sløret. Der bekrefter han at han ser Formel 1 sammen med sin tidligere elev - og at de så Brasil Grand Prix sammen i starten av november i fjor.