- Snakket ikke til meg på en uke etter tap

Svennis forteller om livet under Thaksin Shinawatra.

IKKE PEILING: Forholdet mellom Sven Göran Eriksson og Thaksin Shinawatra startet godt, men etter hvert ble det vanskelig å være Svennis i Manchester.Foto: SCANPIX/REUTERS/Sukree Sukplang
IKKE PEILING: Forholdet mellom Sven Göran Eriksson og Thaksin Shinawatra startet godt, men etter hvert ble det vanskelig å være Svennis i Manchester.Foto: SCANPIX/REUTERS/Sukree SukplangVis mer

Følg FA-cupens tredje runde i fotballstudio i morgen fra kl. 13.45!

(Dagbladet): Søndag ettermiddag står Sven Göran Eriksson ansikt til ansikt med klubben han ledet i elleve trøblete måneder mellom somrene 2007 og 2008.

I juni sistnevnte år ble kontrakten oppløst etter det man gjerne kaller «gjensidig enighet», men ingen var særlig i tvil om at Svennis hadde fått sparken av eier Thaksin Shinawatra - selv om svensken aldti noen gang helt skjønte hvorfor.

Før møtet med gamleklubben i helga forteller Eriksson at livet under den thailandske sjefen var noe helt utenom det vanlige.

- Det største problemet var at han ikke hadde peiling på fotball overhodet. Han trodde fotball var enkelt, at det bare var å be spillerne være aggressive, så ville det løse alt, sier Svennis, ifølge Manchester Evening News.

Snakket ikke
City-spillerne med daværende kaptein Richard Dunne i spissen støttet Sven Göran Eriksson fullt ut i tida før han var ferdig, men det reddet aldri svensken.

Ifølge Eriksson var det umulig å forholde seg til eierne.

- Jeg mener vi gjorde det bra i ligaen helt til Thaksin bestemte seg for at jeg måtte gå etter sesongen, sier han.

- Hver gang vi tapte, snakket han ikke til meg på en uke. Hver gang vi vant var det middager og gode klemmer. Det er vanskelig å jobbe med sånne folk, mener Svennis.

Misunnelig
Thaksin Shinawatra var selv ute av klubben bare noen måneder etter den nåværende Leicester-manageren, da arabiske Abu Dhabi Group gikk inn og avløste den korrupsjonsmistenkte thailenderen.

Sven Göran Eriksson fleiper med at det er nå han skulle ha vært manager i City.

- På en måte er jeg misunnelig (på Roberto Mancini, journ.anm), sier han.

- Men samtidig må Roberto få resultater. For kan du velge fritt på spillermarkedet, må du vinne, sier Svennis.

Eriksson tok over Leicester i oktober. Siden den gang har klubben klatret fra sisteplass til tolvteplass på andre nivå i England.