- Snakket med Sir Alex

Lyn har sendt ut pressemelding med sin versjon av Mikel-saken. Les hele forklaringen!

I går ettermiddag sendte Lyn ut en pressemelding der de gjør rede for sin versjon av hva som er skjedd i Mikel-saken.

Pressemeldingen, som er på hele 6400 tegn, forklarer hva klubben mener er skjedd fra 15. april, da klubben fikk beskjed om at Manchester United var interessert i John Obi Mikel og fram til dette ble en av de mest oppsiktsvekkende overgangssaker i norsk fotballhistorie.

I pressemeldingen skriver Lyn at Mikel ga klart uttrykk for at han ville til United.

- John Obi Mikel forsikret selv Sir Alex Ferguson om at Manchester United var hans førstevalg som klubb, skriver klubben.

Lyn mener de har opptrådt rederlig overfor Mikel.

- Vi mener vi har vært vårt ansvar bevisst ved å gi John Obi Mikel den hjelp han ba om i forhold til å kunne bestemme over sitt eget liv og til å kunne spille for den klubben han har ønsket seg til.

Her er hele pressemeldingen:

FC Lyn Oslo/ Redegjørelse om Mikel-saken

FC lyn Oslo ønsker å gi følgende redegjørelse i forbindelse med inngåelse av avtaler mellom FC Lyn Oslo og Manchester United og John Mikel Obi og Manchester United (ManU).

Den 15 april 2005 mottok FC Lyn Oslo en henvendelse fra Manchester United v/Geoff Watson og Jim Solbakken. De lurte på hvorvidt FC Lyn Oslo kunne være interesserte i en overgangsavtale mellom ManU og FC Lyn Oslo. I tillegg ringte en annen utenlandsk klubb og en agent på vegne av en klubb samme dag.

Som arbeidsgiver er FC Lyn Oslo forpliktet til å meddele en spiller om slike henvendelser. Dette i henhold til kontrakt mellom FC lyn Oslo og Mikel. I forbindelse med kampen mellom Lillestrøm SK og FC Lyn Oslo, den 15 april, der ikke John Obi Mikel var spilleberettiget, informerte Morgan Andersen ham om interessen fra flere klubber. Sett i lyset av at Mikel av mediene har vært linket mot Chelsea FC, var det viktig for FC Lyn Oslo å få hvite om han ville snakke med andre klubber eller om en klubb allerede var bestemt for ham.

John Obi Mikel sa at han ikke har undertegnet avtale med noen klubb og ba klubben om å snakke med Manchester United om en mulig overgang. Samtalen fant altså sted den 17 april. Dette medførte blant annet at FC Lyn Oslo v/Morgan Andersen reiste til Manchester United den 25 april for å snakke med ManU.

I tiden 23-25 april var agent John Shittu i Norge hos Mikel, Bala og Ogbuke. Vi fikk da klar beskjed fra spillerne om ikke å snakke med John Shittu om Mikels overgang til ManU. Dette i lys av at Mikel tidligere har bedt klubben å se på gyldigheten av agentkontrakter inngått på vegne av ham i 2003 og 2004. (Et paradoks er at Morgan Andersen møtte John Shittu på Gardermoen ved avreise til Manchester. Disse avreisene kan sikkert sjekkes dersom det er et poeng for media. Dersom Mikel hadde ønsket at Shittu skulle forhandle kontrakt for ham, så kunne han ha reist sammen med Morgan Andersen til Manchester).

Før Morgan Andersens avreise til Manchester forsikret John Obi Mikel selv Sir Alex Ferguson personlig på telefon om at ManU var hans førstevalg som klubb.

Den 26 april ble ManU og FC Lyn Oslo enige om innholdet i en overgangsavtale. Den 27 april sendte ManU over et forslag til kontrakt til Mikel. Han tok dette med seg og kunne ta kontakt med de han eventuelt ville rådføre seg med, eller eventuelt be om hjelp fra klubben i å tolke eventuelle spørsmål rundt avtalen.

Mikel ville tenke seg om og ble enig med klubben om at ManU kunne komme til Oslo den 29 april. Manchester United FC ble fullt orientert om de avtaler Lyn hadde inngått med Mikel, og klubben var kjent med de forpliktelser hans far hadde inngått med ulike agenter. De fikk også se skriftlige erklæringer fra Mikel om at han anså seg ubundet av enhver avtale hans far hadde inngått på hans vegne.

Forhandlingene pågikk i ordentlige former og Mikel undertegnet kontrakt med ManU kvelden den 29 april. Alle som var til stede kunne i klubbens lokaler kunne se at dette ikke skjedde under noe form for press. Til stede i klubblokalene var blant annet: Jim Ryan, Mattew Bennet, Jim Solbakken, Henning Berg, Morgan Andersen, Erik Nadheim, spillerens verge og andre ansatte i klubben.

Dette viste for øvrig også pressekonferansen, og underbygges av Mikels oppførsel og spill i tiden etter at avtalen var underskrevet. Først mandag denne uken, da Jerome Anderson og John Shittu kom til Oslo forandret situasjonen seg dramatisk.

FC Lyn har hele tiden vært tydelige overfor Mikel på at klubben ikke har dårlig tid i forhold til en overgang, og at han derfor ikke må signere på noe han ikke føler seg vel med. Vi var dessuten tydelige på at han kunne ta den tiden han trengte med å finne den klubb og få den kontrakt han er tilfreds med. Mikel snakket med flere ansatte i klubben, sin far og flere andre per telefon før han undertegner avtalen med ManU.

Etter pressekonferansen, som ble avholdt samme kveld, ba Mikel selv om å bli flyttet til et rolig sted i noen dager. Han var på dette stedet sammen med sin verge i Norge og vår ansatte, Tom Erik Jørgensen. De er vitner på at han har uttrykt stor glede over å kunne bestemme over sitt eget liv, at han fikk komme til den klubben han ønsket og at han gledet seg til fremtiden.

I denne saken har det blitt gjort store poeng ut av ulike parters grådighet. I forhold til FC Lyn Oslo mener vi det er en avsporing å skape et slikt inntrykk.

Det er viktig å påpeke at FC Lyn Oslo er arbeidsgiver for spilleren og sitter med alle rettigheter på en overgang til en annen klubb frem til 31.12.06. I så måte ville sannsynligvis klubben kunne tjent mye mer penger på en overgang ved å vente til Mikel har spilt flere kamper i Norge, samt spilt verdensmesterskap for U20 med Nigeria.

Som klubb kunne vi ha lukket øynene og overlatt John Obi Mikel til agenter, som nå er i aksjon, til å kontrollerer hans liv og økonomi totalt. Vi mener vi har vært vårt ansvar bevisst ved å gi John Obi Mikel den hjelp han ba om i forhold til å kunne bestemme over sitt eget liv og til å kunne spille for den klubben han har ønsket seg til.

FC Lyn Oslo har fulgt det reglement og de retningslinjer man skal i samråd med Norges Fotballforbund i forbindelse med inngåelse av kontrakt med John Obi Mikel. Kontrakten mellom FC Lyn Oslo og John Obi Mikel gjelder fra 22.04.05 og frem til 31.12.06. Ved utlendingsdirektoratets vedtak 28.09.04 fikk Mikel arbeidstillatelse som profesjonell fotballspiller i FC Lyn Oslo. Arbeidstillatelsen et år fra vedtaksdato. Mikel fikk spillerlisens som amatør fra Norges Fotballforbund den i brev 31.08.04.

John Obi Mikels far har 14.09.04 skriftlig bekreftet at han aksepterer sønnens avtaleforhold til FC Lyn Oslo. Ved fylte 18 år 22.04.05 ble John Obi Mikel spilleberettiget på FC Lyn Oslos lag i Tippeligaen og fikk profflisens fra NFF.

Alt dette kan selvfølgelig dokumenteres.

Vi vil gjøre det som står i vår makt for å Mikel tilbake til klubben for å spille i henhold til sin kontrakt med FC Lyn Oslo.

OMSTRIDT: Det er fortsatt uklart rt om Mikel går til Manchester United eller Chelsea.