«Nødlandslaget»

- Snakket sammen til langt på natt

Kristian Thorstvedt (21) mener en helt unik lagmoral gjorde at nødlandslaget presterte så godt i onsdagens kamp mot Østerrike.

I DUELL: Østerrikes David Alaba (t.v) og Norges Kristian Thorstvedt under Nations League kampen i fotball mellom Østerrike og Norge. Foto: EXPA/ Florian Schrötter / NTB
I DUELL: Østerrikes David Alaba (t.v) og Norges Kristian Thorstvedt under Nations League kampen i fotball mellom Østerrike og Norge. Foto: EXPA/ Florian Schrötter / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kveld imponerte det norske nødlandslaget en hel nasjon med å spille en glimrende kamp mot et Østerrike som var store forhåndsfavoritter.

På tross av «underdog»-stemplet spilte det norske nødlandslaget en enorm kamp og sjokkerte Østerrikerne. Det var bare et lite minutt som skilte Norge fra å ta en sensasjonell seier.

- Det var tungt da det røk på slutten der, det var kjipt at vi ikke vant. Men da vi kom inn i garderoben skjønte vi at det var en sterk prestasjon. Folk var stolte. Det var god stemning, forteller Kristian Thorstvedt til Dagbladet dagen etter kampen.

GOD INNSATS: Landslagskaptein Mats Møller Dæhli sier at nødlandslaget ville kjempe for hverandre og for Norge. Video: NTB Vis mer

Thorstvedt var en av mange debutanter som fikk sine første minutter for A-landslaget onsdag. Genk-spilleren kom inn drøyt 25 minutter før slutt og bekledde både en kant og spissrolle underveis i oppgjøret.

- Det var først utrolig kult å følge med fra benken. Den lagmoralen de viste underveis i kampen gjorde det ekstra motiverende for meg å komme inn, sier Thorstvedt.

Enorm lagmoral

På tross av at laget ikke hadde spilt sammen før forteller Thorstvedt at lagmoralen under landslagsoppholdet var helt unikt.

- Alle klikka så bra. Det var noen jeg kjente på laget og så var det noen jeg aldri hadde møtt før. Den lagmoralen som var gjennom samlingen var veldig kjekt å være med på, sier den tidligere Viking-spilleren og fortsetter:

- Det var veldig god stemning i garderoben etter kampen. Hele laget snakket sammen til langt på natt.

Reagerer på kritikk

Dagen derpå høster nødlandslaget mye ros. Thorstvedt sier han har fått mange gratulasjoner og hyggelige tilbakemeldinger etter kampen.

En av dem som har fått mye ros er Mats Møller Dæhli, som var kaptein for nødlandslaget i gårsdagens kamp. Thorstvedt, som ble byttet inn for Genk-kollega Dæhli, forteller at han har fått mye hjelp og tips fra sin litt mer rutinerte lagkamerat.

- Det var litt sånn «pass the torch» da vi byttet, spøker Thorstvedt og fortsetter:

- Han ga alt han kunne og spilte en veldig god kamp i går. Jeg trener med han hver dag, så jeg vet hvor god han er. Han har trent godt og håndtert alt veldig bra. Det viser hvor god mentalitet han har, sier Thorstvedt og refererer til Dæhli som har hatt en tung sesong i Genk.

Så langt denne sesongen har Dæhli hatt fem opptredener for klubben og fikk følgende beskrivelse av den belgiske journalisten Kjell Doms som følger Genk tett for avisa Het Laatste Nieuws

- Han har vært en enorm skuffelse, for å være helt ærlig, skriver Doms.

- Det var litt for harde ord må jeg innrømme, sier Thorstvedt som reagerer på kritikken av Dæhli og skryter av Lyn-gutten som han beskriver som en veldig god fotballspiller.

Får skryt

I saken brukte Doms heller tid på å rose Thorstvedt.

- En veldig god spiller som jobber fra boks til boks. Jeg er mye mer imponert over ham, skriver Doms.

Thorstvedt sier det er kult å få skryt for prestasjonene.

Videre forteller 21-åringen at han vil fortsetter å utvikle seg og forhåpentligvis gjøre flere opptredener for Norges A-landslag.

- Selvfølgelig er målet å spille på A-landslaget. Akkurat nå vil jeg bare fortsette å utvikle meg i Genk, sier Thorstvedt avslutningsvis.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer