Snappet Gullballen

Tysklands målvakt Oliver Kahn ga Brasil overtaket i VM-finalen ved å slippe en ball han burde ha reddet. Men den prestisjetunge Gullballen kapret stjernekeeperen rett foran føttene på VMs toppscorer Ronaldo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Finaletabben var Kahns eneste gjennom hele mesterskapet, og var ikke til hinder for at den tyske lagkapteinen i går ble kåret til VMs beste spiller. Under finalen i Yokohama og bronsefinalen i Daegu avla mediene sine stemmer. Oliver Kahn endte på 25 prosent, tett fulgt av Ronaldo, som vant Sølvballen med 21 prosent av stemmene. Litt overraskende stakk Sør-Koreas kaptein Myung Bo Hong av med Bronseballen. 18 prosent stemte på Hong.

Finalefloppenes pris

Mange hadde ventet at brasilianske Ronaldo, som scoret hele åtte mål i årets VM, skulle bringe den gjeve Gullballen til Rio. Men Ronaldo må foreløpig nøye seg med Gullballen han var så heldig å vinne i Frankrike-VM for fire år siden. Den gang foregikk avstemmingen før VM-finalen, hvor Ronaldo gjorde en særdeles slett figur da Frankrike triumferte med 3- 0. Oliver Kahn vant årets kåring til tross for at hans finaletabbe var med i regnestykket. Allerede før VM ble Kahn utropt til verdens beste keeper.

Den 33-årige målvakten ble også tatt ut på FIFAs All Star-team, og han har vunnet årets Yashin-pris. Denne prisen deles ut hvert VM til den beste keeperen, og er en minnepris etter den legendariske sovjetiske keeperen Lev Jasjin, som voktet buret på 50- og 60-tallet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer