KOMMER TIL NORGE: Paul Gascoigne kommer til Norge i desember. Her signerer han et eksemplar av sin siste bok, "Glorious" i Oktober i år. Foto: AFP Photo / Ben Stansall / Scanpix
KOMMER TIL NORGE: Paul Gascoigne kommer til Norge i desember. Her signerer han et eksemplar av sin siste bok, "Glorious" i Oktober i år. Foto: AFP Photo / Ben Stansall / ScanpixVis mer

Snart blir denne mannen å se på norske tv-skjermer

Paul Gascoigne kommer til Norge i desember.

(Dagbladet): Paul Gascoigne kommer til Norge. Fotballegenden skal sitte i TV2s Premier League-studio i desember. Det bekrefter TV2-sportens sjef Vegard Jansen Hagen overfor Dagbladet.

- Paul Gascoigne kommer til Bergen i desember og skal sitte i vårt studio 10. og 11. desember, sier sportssjefen til Dagbladet. 

Tidligere i høst gjorde fotballegenden sitt første intervju på lenge.

I The Guardian fortalte en åpenhjertig og ærlig «Gazza» om hvordan han hadde det. Den tidligere fotballspilleren er nå på rehabiliteringssenteret Providence Projects i Bournemouth, med senterets leder - Steve Spiegel - som mentor.

- En legende Paul John Gascoigne startet sin karriere i ungdomsakademiet til Newcastle og som 18-åring ble han tatt opp i A-stallen. Derfra dro han videre til Tottenham, før han var innom klubbene Lazio, Rangers, Middlesbrough og Everton.

«Gazza» er kjent som en fantastisk fotballsiller, men høstet også mye omtale for sin utagerende oppførsel utenfor banen.

LEGENDE: Paul Gascoigne (til høyre) jubler med David Beckham og Paul Ince etter å ha kvalifisert seg til VM i 1998. Foto: Ross Kinnaird / Scanpix
LEGENDE: Paul Gascoigne (til høyre) jubler med David Beckham og Paul Ince etter å ha kvalifisert seg til VM i 1998. Foto: Ross Kinnaird / Scanpix Vis mer

Skandalene har stått i kø for den rusavhengige engelskmannen. I fjor sommer ble stjernespilleren utsatt for en stygg bilulykke og flere øyenvitner trodde han var død. Ryktene medførte ikke fullstendig uriktighet.
 
- På sykehuset dagen etter ulykken fortalte de meg at jeg hadde dødd to ganger i ambulansen, fortalte Gazza til The Guardian.

Og nå er det altså klart for Norgesbesøk for den sagnomsuste midtbanespilleren.

- Vi ønsker å ha ham med først og fremst fordi han er en legende, sier Jansen Hagen som forteller at han er kjempefornøyd med besøksavtalen.

UTAGERENDE LIVSSTIL: Her ser du Paul Gascoigne etter et dypt løp i Londons fuktige uteliv. Foto: Dagbladet Arkiv
UTAGERENDE LIVSSTIL: Her ser du Paul Gascoigne etter et dypt løp i Londons fuktige uteliv. Foto: Dagbladet Arkiv Vis mer

- Også virker det som han har en god periode nå. Han gjorde et intervju hos Pierce Morgan på iTV på lørdag hvor han svarte dønn ærlig, åpenhjertig og reflektert. Det virker som han har det bedre enn på lenge. Kanskje siden han la opp.

Lundekvam sporet ham opp Det er TV2-panelets Claus Lundekvam som har fått tak i spilleren.

- Hva syns Gascoigne om å bli invitert i studio?

- Det er Claus (Lundekvam, journ.anm.) som har hatt den direkte kontakten med ham. Men jeg har en opplevelse av at han syns det er veldig kjekt å bli spurt om å komme hit.

Enorm respons TV2 har ikke flagget det storfine besøket, annet enn på nettsamfunnet Twitter og i andre sosiale medier. Responsen har likevel vært overveldende.

STORFORNØYD: Sportssjef i TV 2, Vegard Jansen Hagen, er storfornøyd med å få Gascoigne i studio.
Foto: Oddmund Lunde / Dagbladet
STORFORNØYD: Sportssjef i TV 2, Vegard Jansen Hagen, er storfornøyd med å få Gascoigne i studio. Foto: Oddmund Lunde / Dagbladet Vis mer

- Vi har fått så mange tilbakemeldinger. Det har vært en eksplosiv respons og det er tydelig at folk setter pris på at han kommer. Jeg tror også Gascoigne vet at han kommer til et publikum som kjenner godt til ham. Både som fotballspiller og som entertainer, forklarer sportssjefen.

«LOKKET» GAZZA TIL NORGE: Det er TV 2 Premier League-panelets Claus Lundekvam som har fått tak i spilleren. Foto: Pauls S. Amundsen / Dagbladet
«LOKKET» GAZZA TIL NORGE: Det er TV 2 Premier League-panelets Claus Lundekvam som har fått tak i spilleren. Foto: Pauls S. Amundsen / Dagbladet Vis mer