Lionel Messi

Snart er de «gratis»

Flere av fotballverdenens største profiler har kontrakter som utgår sommeren 2023. Fra 1. januar 2023 kan disse spillerne forhandle overganger til nye klubber - helt gratis!

AMERIKA FOR SINE FØTTER?: Lionel Messi kan fort bli aktuell for en overgang til USA. Foto: REUTERS/Massimo Pinca
AMERIKA FOR SINE FØTTER?: Lionel Messi kan fort bli aktuell for en overgang til USA. Foto: REUTERS/Massimo Pinca Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når overgangsvinduet åpner igjen på årets første dag i 2023, så vil landskapet endre seg for flere av verdens største fotballprofiler.

Det er nemlig slik at det er et hav av spillere som vil stå uten kontrakter når vi når sommeren 2023. Det betyr at de kan begynne å snakke med nye klubber.

Det har seg nemlig sånn at når man bare har seks måneder igjen av sin kontrakt, så kan man fritt diskutere med en potensielt ny klubb, innenfor FIFA-reglene. Dermed kan fort noen av de store profilene sikre seg store overganger lenge før sommeren.

United-profiler forsvinner?

Blant de største profilene finner vi de to spillerne som har definert en generasjon, en av Manchester Uniteds aller største stjerner og en av Pep Guardiolas best betrodde.

Her er «startoppstillingen» over superstjerner som fra 1. januar 2023 kan signere for ny klubb inn mot sesongen 2023/2024:

David de Gea
Posisjon:
Keeper
Klubb: Manchester United
Koblet til: Real Betis, Sevilla

Det rapporteres om at spanjolen gjerne ønsker å signere en ny avtale med United, mens det ryktes om at man kanskje er blitt mer lunken til det på Old Trafford. Spesielt sett i lys av at man både skal ha tittet på Porto-keeper Diogo Costa, og den sveitsiske landslagskeeperen Yann Sommer.

De Gea skal være blant de best betalte på Old Trafford, og blant annet The Telegraph har rapportert at United er usikre på hvordan de skal forholde seg til situasjonen. United skal ha en opsjon på å forlenge De Geas avtale.

I den spanske avisa Estadio Deportivo hevdes det at både Sevilla og Real Betis i LaLiga skal ha fått tilbud om å hente De Gea.

Diogo Dalot
Posisjon
: Høyreback
Klubb: Manchester United
Koblet til: Barcelona, Juventus, Atlético Madrid, AC Milan, Roma

Den portugisiske høyrebacken har bitt seg fast til en startplass både for Manchester United og Portugal, og har vist at han kan være en viktig mann for begge lag.

Dalot var tidligere utlånt til AC Milan, men veldig mye kan tyde på at både han og Manchester United virker villige til å diskutere ny kontrakt. Det skal uansett ikke stå på beilere.

Manchester Evening News har tidligere meldt at Barcelona, Juventus, Atlético Madrid, AC Milan og Roma alle følger utviklingen. Manchester United skal ha en opsjon på å forlenge kontrakten, slik de også har med De Gea.

OVERGANGSHYL?: Både David de Gea og Diogo Dalot kan snart se seg om etter ny klubb. Foto: AP Photo/Jon Super
OVERGANGSHYL?: Både David de Gea og Diogo Dalot kan snart se seg om etter ny klubb. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer

Milan Skriniar
Posisjon:
Midtstopper
Klubb: Inter
Koblet til: PSG, Barcelona

Den slovakiske Inter-stopperen var koblet til fransk fotball store deler av forrige sommer, og det var PSG som skal ha vært nærmest å sikre seg hans signatur. Inter sto fjellstøtt på sine krav, og overgangen fant aldri sted.

Ifølge Mundo Deportivo skal Skriniar være et av navnene som fort blir aktuelt for Barcelona til sommeren. Dermed kan det vært bli en dragkamp om den robuste stopperen.

Iñigo Martínez
Posisjon:
Midtstopper
Klubb: Athletic Club
Koblet til: Barcelona

Martínez ble en kontroversiell figur i Baskerland da han gikk fra Real Sociedad til erkerival Athletic Club, men nå kan det fort se ut til at han tar veien videre.

Den spanske landslagsspilleren har lenge blitt koblet med en overgang til Barcelona, og blir ansett som erstatter for Gerard Piqué, som nylig la skoene på hylla. Det melder den spanske avisa Mundo Deportivo.

Raphaël Guerreiro
Posisjon:
Venstreback
Klubb: Borussia Dortmund
Koblet til: Leeds

Den portugisiske landslagsspilleren har stått høyt i kurs i flere år, og er inne i sitt siste kontraktsår på Signal Iduna Park. Det kan gjøre at flere klubber ser på mulighetene for å sikre seg hans signatur.

Leeds har tidlig vært inne i jakten på Guerreiro, og ifølge TeamTalk kan de fort forsøke å tilby Dortmund penger for ham i januar for å få dette på plass

Uvisst framtid for Guardiola-favoritt

N'Golo Kanté
Posisjon
: Defensiv midtbanespiller
Klubb: Chelsea
Koblet til: Barcelona, Manchester United

Den populære franskmannen har slitt med skader de siste åra, men skal fortsatt være en ønsket mann. Ifølge The Athletic skal han allerede ha avslått et tilbud fra Chelsea, da han ønsker en lengre kontrakt enn de to åra de har tilbydd.

Både Barcelona og Manchester United har blitt tidligere nevnt som mulige destinasjoner for Kanté, som skal ha interessenter i de fleste store ligaene rundt om i Europa.

PÅ VEI VEKK: Både Youri Tielemans og N'Golo Kanté vil være av interesse for flere klubber. Foto: REUTERS/Chris Radburn
PÅ VEI VEKK: Både Youri Tielemans og N'Golo Kanté vil være av interesse for flere klubber. Foto: REUTERS/Chris Radburn Vis mer

Youri Tielemans
Posisjon: Sentral midtbanespiller
Klubb: Leicester
Koblet til: Arsenal, Chelsea, Manchester United, Real Madrid

Leicesters midtbane har i flere år nå blitt styrt av den belgiske midtbanemannen, men det kan virke som det er i ferd med å komme et skifte. Det skiftet vil komme i form av at Tielemans, fra 1. januar, kan snakke med ny klubb.

Spanske AS har tidligere meldt at Real Madrid følger tett med på situasjonen, men at Arsenal, Chelsea og Manchester United følger hakk i hæl dersom det blir klart at Tielemans ønsker en overgang.

Ilkay Gündogan
Posisjon:
Sentral midtbanespiller
Klubb: Manchester City
Koblet til:

Det aller meste tyder på at Gündogan fort blir værende i Manchester City, basert på rapportene i engelsk presse. Likevel er han en av spillerne som fort kan bli fristet til å skifte beite, da han har muligheten til å snakke med ny klubb.

Det gjenstår å se om klubber vil begynne å bevege seg i retning den tyske midtbaneeleganten, dersom han indikerer at han ønsker en ny utfordring.

Ny endring for legendene?

Lionel Messi
Posisjon:
Angrepsspiller
Klubb: PSG
Koblet til: Inter Miami, Barcelona

Det er lite å si på karrieren Lionel Messi har hatt, men til sommeren står han fort ved et veiskille. Hvorvidt han skal fortsette i PSG, returnere til Barcelona eller ta turen over Atlanteren.

Ifølge The Times skal Messi nærme seg en avtale med Inter Miami, som er eid av blant andre David Beckham. I Spania har ikke Barcelona lagt skjul på at de fort vil være interesserte i å hente ham tilbake til Camp Nou.

MEGAOVERGANG?: Cristiano Ronaldo kan fort bli å finne i Saudi-Arabia. FOTO: AP Photo/Manu Fernandez
MEGAOVERGANG?: Cristiano Ronaldo kan fort bli å finne i Saudi-Arabia. FOTO: AP Photo/Manu Fernandez Vis mer

Cristiano Ronaldo
Posisjon:
Angrepsspiller
Klubb: Uten klubb
Koblet til: Al-Nassr

Cristiano Ronaldos klubbsituasjon har vært noe av det absolutt mest omtalte innen sportsverdenen de siste månedene. Den legendariske portugiseren har nylig sett sin kontrakt bli terminert i Manchester United.

Det gjør at Ronaldo er «fritt vilt» allerede i januar, og kan signere for hvem han vil. Den klubben som virker å være nærmest er saudiarabiske Al-Nassr som skal stå klare til å betale astronomiske summer, melder spanske Marca.

Marcus Rashford
Posisjon
: Angrepsspiller
Klubb: Manchester United
Koblet til: PSG

I et intervju med SkySports gjorde nylig PSG-sjef Nasser al-Khelaifi det veldig klart at dersom det blir mulig å sikre seg Marcus Rashford, så vil klubben gjøre det de kan for å sikre seg ham.

- Samtlige klubber ville hoppet på muligheten, dersom man kunne signere Rashford gratis, fortalte Al-Khelaifi, som også kunne avsløre at de tidligere hadde sjekket ut mulighetene for å hente engelskmannen.

Også med Rashford skal United, etter rapporterne, ha muligheten til å forlenge kontrakten med ytterligere et år.

ØNSKET I PARIS: Marcus Rashford. Foto: NTB
ØNSKET I PARIS: Marcus Rashford. Foto: NTB Vis mer

Andre profilerte spillere som står uten kontrakt sommeren 2023:

Chris Smalling (Roma)
Caglar Söyüncü (Leicester)
Luke Shaw (Manchester United)
Adrien Rabiot (Juventus)
Jorginho (Chelsea)
Wilfried Zaha (Crystal Palace)
Mohammed Elyounoussi (Southampton)
Roberto Firmino (Liverpool)
Karim Benzema (Real Madrid)

Kilde: Transfermarkt

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer