EN NORDMANNS VERK: Ole Gunnar Solskjær har gjort Manchester United til en seiersmaskin. Denne gleden er hans verk. Og for hver kamp som vinnes nærmer han seg fast jobb. Det er snart ingen konkurrenter igjen. Foto: Eddie Keogh/Reuters
EN NORDMANNS VERK: Ole Gunnar Solskjær har gjort Manchester United til en seiersmaskin. Denne gleden er hans verk. Og for hver kamp som vinnes nærmer han seg fast jobb. Det er snart ingen konkurrenter igjen. Foto: Eddie Keogh/ReutersVis mer

Solskjær ubeseiret etter ti kamper

Snart er det bare Zinedine Zidane som kan stå i veien for Ole Gunnar Solskjærs United-jobb

Manchester Uniteds høyeste nivå er meget bra, den biten er framelsket under Ole Gunnar Solskjær. Resten trenger han fast jobb og et par spillere for å fikse.

  • Leicester-Manchester United 0–1 (0–1)

LEICESTER CITY HADDE slått Manchester City, Chelsea og kom fra 1–1 på Anfield sist onsdag. Nå er også 2018/2019-sesongens fremste topp seks killer et offer for Ole Gunnar Solskjærs eventyrlige suksess i Manchester United.

FOR HVER KAMP som går og for hver kamp som vinnes rykker Ole Gunnar Solskjær stadig nærmere den faste jobben på Old Trafford. Du må være rimelig surmaga, eller kanskje Pauls Ince, for ikke å holde døra på gløtt for at så kan skje. Og nå som 8-1-0 er blitt 9-1-0 – og borteseirer over Newcastle, Tottenham, Arsenal og Leicester er en del av statistikken – er det ikke lenger noe poeng å snakke om Cardiff, Huddersfield og Bournemouth.

Ole Gunnar Solskjær har fått det til.

Selv om det er mye å pirke på, spesielt defensive dødballer, være seg cornere eller frispark, har Ole Gunnar Solskjær levert United-magi.

PAUL POGBAS TO berøringer etter en hjelpeløs Leicester-pasning på egen halvdel, Marcus Rashfords bakromsbevegelse på autopilot, det flygende mottaket og den distinkte avslutningen til 1–0 er lysende eksempler på de ekstreme kvalitetene som bor i Solskjærs Manchester United. Noen vil riktignok hevde målet var en gave fordi feilen som åpnet døra var en selvmordspasning på egen banehalvdel.

Andre – og det er de jeg holder med – vil kalle det et kunstverk.

EN FAVORITT: I forkant av Manchester Uniteds kamp mot Leicester var United-supporterne Dagbladet snakket med enig om én ting: At Ole Gunnar Solskjær bør få beholde jobben som manager. Video: Christian Monge Hugsted / Dagbladet Vis mer

For det er ikke bare å score mål selv om motstanderne gjør feil, hadde det vært tilfellet ville fotball nærmet seg håndball.

Når du gjør det på den måten Manchester United slo Leicester, er det høyeste nivået skyhøyt.

JEG VIL HEVDE at mye av forskjellen på Manchester United før og etter 3–1 tapet for Liverpool på Anfield 16. desember, da de egentlig ble spilt av banen, skjuler seg i denne scoringen. Friheten til å være fri er en viktig faktor i Ole Gunnar Solskjærs tilnærming.

Når spillerne gis lisens til å gjøre det de kan best vil de alltid bli bedre.

PAUL POGBA FIKK ikke lov til det under José Mourinho, som midtbanespiller var et av kravene at han skulle beskytte eget mål mer enn han angrep motstanderens. Balanse var overordnet. Risiko noe man sjelden eller aldri tok. Og derfor gikk det skeis med Mourinho og Pogba, derfor havnet Pogba på benken.

Portugiseren ville ha disiplin og balanse.

Franskmannen Pogba ville ha frihet til å gjøre det han kan bedre enn de fleste.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR har gitt ham det. Derfor har Paul Pogba vært involvert i halvparten av Manchester Uniteds scoringer siden 22. desember. Derfor kan han luske rundt på offensiv banehalvdel slik han gjorde det på King Power Stadium denne søndagen. Han må ikke tenke på rommene han har bak seg og målet han har i ryggen.

De bitene i Manchester Uniteds taktiske puslespill skal Ander Herrera og Nemanja Matic ta seg av, det er deres jobb.

Paul Pogba skal først og fremst gjøre det han kan best.

Finne rom, plukke opp rusk, omstille United fra forsvar til angrep og produsere målgivende pasninger fra himmelen.

I LØPET AV trykkfeilen hjemme mot Burnley trengte Ole Gunnar Solskjær en reaksjon på alt det United hadde gitt bort for å kunne ta det han har startet videre uten altfor mye kritisk støy fra de mest surmaga. Det fikk han da 0–2 ble til 2–2. I Leicester trengte han en reaksjon på det skuffende resultatet på Old Trafford sist tirsdag. Det fikk han også. Og er du blant dem som lurer på om Manchester United spiller for Ole Gunnar Solskjær slik Liverpool blør for Jürgen Klopp og Manchester City-spillerne tar sine smeller for Pep Guardiola, slutt med det.

Måten Uniteds forsvarsspillere dekket skudd og løp den ekstra kilometeren denne ettermiddagen forteller alt om lidenskapen.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR er derfor helt klart på vei mot noe. På sju uker har han gjenreist Manchester United. Det er hans verk selv om en kar som Paul Ince mener de fleste kunne gjort det. Men han får det ikke ferdig i løpet av de få månedene som gjenstår av denne sesongen, også Ole Gunnar Solskjær må få ro, tid og forsterkninger.

Så langt har han bare hatt krav.

Umenneskelig krav.

Måten han har håndtert det på forteller at Manchester United må treffe blink – og da tenker jeg mest på Zinédine Zidane – om Ole Gunnar Solskjær ikke tilbys jobben.