Snart et ekte Hockey-land?

Dette nye profflaget kan forandre norsk idrett.

NY NASJONALIDRETT?  I beste fall får KHL-stjernen Patrick Thoresen norsk selskap og mange landslagskompiser i serien sin. Det kan bety en utvikling av ishockey til ny nasjonalidrett. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
NY NASJONALIDRETT? I beste fall får KHL-stjernen Patrick Thoresen norsk selskap og mange landslagskompiser i serien sin. Det kan bety en utvikling av ishockey til ny nasjonalidrett. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET er gode grunner til å la seg friste om de siste dagers lett forvirrende hockeyeventyr virkelig ender med at den russiske Kontinental Hockey League (KHL) tilbyr Norge en plass i serien sin. Muligheten for et norsk klubblag i Europas beste hockeyserie har vært diskutert før uten å det har ført til noe, men nå nærmer det seg et gjennombrudd.

Årsaken er ganske enkelt sportens sterke vekst i flere norske byer. Ved hjelp av KHL-spill kan dette til slutt bli en helt ny sport. Nå kan Norge bli et ekte Hockey-land.

FOR flere år etter at Sarpsborg erklærte seg som landets første hockeyby, er utviklingen ikke til å ta feil av:

•• I by etter by utfordrer ishockey posisjonen som lokalsamfunnets største lagidrett.

Det har skjedd i Hamar og i Halden, samtidig som Sparta i Sarpsborg har greid seg fint selv med fotballens sterke come back i byen. Nå har Tønsberg og Narvik fulgt etter, mens Stavanger i løpet av de siste sesongene med Dnb-Arena har løftet den norske hockeyopplevelsen til et nytt nivå.

Pluss på med publikumsrekord i forrige Eliteserie og en rekke med imponerende VM-turneringer for landslaget, og det er mulig å se hva som holder på å skje.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer