Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Snart frisk

Har ikke spilt siden Brasil-kampen. Men han er ikke bekymret foran EM-kvaliken som starter om seks dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

John Carew (26) satt på benken hele kampen da Lyon vant 4-1 borte mot Nice i går kveld.

- Per i dag er jeg ikke klar til å spille fra start ennå. Jeg gikk fem dager helt uten trening, men har nå fått trent de siste tre-fire dagene, og er i klar framgang, sier John Carew til Dagbladet.

Lårhøna landslagsspissen pådro seg mot Brasil på Ullevaal 16. august har holdt han ute av spill siden. Dermed får Carew ingen kamper i beina mellom Brasil-kampen og starten på EM-kvaliken mot Ungarn 2. september.

To på rad

Den siste uka har han gått glipp av Lyons to siste kamper og seirer. Uten at det bekymrer spissen nevneverdig. Når landslaget samles tirsdag lover Carew å være fit for fight.

- Jeg er noen treninger unna å være 100 prosent igjen. Tre-fire treninger med landslaget er nok til å være klar til Ungarn-kampen neste lørdag, sier Carew.

Lyon-manager Gerard Houllier tar derimot ingen sjanser med sin norske spiss ennå. Da brasilianske Fred ble tatt av etter 63 minutter i går, slapp han det franske supertalentet Karim Benzema (18) utpå banen istedet for Carew. Og unggutten var ikke snauere enn at han scoret to mål, hvorav ett på straffe like før slutt.

God åpning

LENGE UTE: John Carew har mistet de to siste Lyon-kampene på grunn av lårhøna han fikk mot Brasil 16. august. Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX
LENGE UTE: John Carew har mistet de to siste Lyon-kampene på grunn av lårhøna han fikk mot Brasil 16. august. Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX Vis mer

Benzema kan fort utfordre Carew om spilletid i Lyon denne sesongen. Han er nå klubbens toppscorer med fire mål på fem kamper i Lyon-drakta denne sesongen!

Nice var i går derimot ingen målstokk for laget som har vunnet den franske ligaen de fem siste årene. Nice er sist på tabellen. Lyon troner øverst alene.

- Det har vært en god sesongåpning for oss. Forhåpentligvis blir det bra med Norge også, sier John Carew.

Landslagssjef Åge Hareide svarte ikke på Dagbladets henvendelser i går.