-  Snart i toppslag

Tross lite spilletid det siste året lover Vålerengas nye keeper Arni Gautur Arason (29) å komme i toppslag på rekordtid.

-  Det var veldig deilig å komme skikkelig i gang. Kroppen føles faktisk veldig bra. Jeg er snart i toppslag, sier Arason til Dagbladet etter 90 minutter bak VIF-forsvaret i går kveld.

2- 2 i Skien var et greit resultat mellom Tippeliga-lagene. Odd scoret på et straffespark og en heading fra kort hold.

-  Jeg hadde ikke skylda for de målene, sier Arason.

-  Målene var ikke Arnis skyld. Han sto godt og hadde ingen glipp, sier VIF-trener Kjetil Rekdal.

Han er strålende fornøyd med å ha sikret seg den tidligere Rosenborg-keeperen.

-  Det er vanskelig å sammenligne ham med Øivind Bolthof, men Arni er en veldig dyktig keeper, og helt klart vårt førstevalg, sier Rekdal til Dagbladet.

Trives i Oslo

Arason forlot Rosenborg i fjor, og har vært i engelske Manchester City det siste året. Men kampen mot den engelske landslagskeeperen David James ble for sterk, og islendingen fikk lite spilletid.

-  En viktig grunn til at jeg valgte Vålerenga, var de gode mulighetene jeg ser til å spille meg inn på laget, sier 29-åringen.

Etter seks år i Trondheim blir det ingen vanskelig overgang til Norge.

-  Nei, jeg trives allerede. Oslo er en veldig fin by, foreløpig bor jeg på hotell, men jeg gleder meg til å få en egen leilighet. Vålerenga er en kjempefin klubb, miljøet virker bra, og jeg trives godt etter bare én trening, sier Arason.

Feriekamp

Kampen bar preg av å være ferietrening. Med sju innbyttere hos Odd og fem hos Vålerenga svingte spillet kraftig. Gjestene ledet 1- 0 ved pause etter scoring av Daniel Fredheim Holm. Odd kom tilbake og reduserte først på straffespark av Sebastian Henriksson, og siden ved Olivier Occean.

Lars Øvrebø kom inn i det 64. minutt og scoret utlikningsmålet fire minutter før slutt. Tor Henning Hamre hadde flere muligheter, men ser ikke ut til å være løsningen på Oslo-klubbens scoringsproblem.

-  Det er viktig at alle spillerne får prøvd seg, og slike kamper passer godt til det. Men det betyr ikke at de skal inn i startelleveren, sier Rekdal.

Han er sugen på at Tippeligaen starter igjen, og gleder seg enormt til kampen mot Lyn førstkommende mandag.

-  Det er alltid spesielt å møte Lyn. Arni styrker laget vårt, og vi går for seier med null baklengs.

 Det er allerede solgt 12 500 billetter til oppgjøret mellom Oslo-lagene.

KASTET SEG UT I DET: Arni Gautur Arason viste hva tidvis han er god for i VIF-debuten i går kveld, selv om islendingen er litt rusten etter et år nesten uten spilletid.