Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Snart kaster han krykkene

Sponsorene flokker seg rundt Andreas Thorkildsen - selv om han ennå ikke har kastet krykkene etter ankeloperasjonen. Men Thorkildsen er fornøyd så lenge han har dekning på Visa-kortet.

TOPPIDRETTSSENTERET (Dagbladet): -  Hva jeg husker best? Det lengste kastet. Da jeg så spydet fly, tenkte jeg det med én gang: Medalje.

Det ble ikke hvilken som helst medalje. Gullet i Aten var høydepunktet i en sesong som endte med at Andreas Thorkildsen, Norway, troner på toppen av det internasjonale friidrettsforbundets ranking for spydkastere.

Med gylne startkroner og nysgjerrige sponsorer går det mot en helt ny tilværelse for 22-åringen. Det betyr lite, påstår han.

Satser på de store

-  Så lenge kontoen ikke står i minus, er jeg fornøyd, sier Thorkildsen.

Han innrømmer imidlertid at det er betryggende å vite at hans prestasjoner kan føre til flere penger på kontoen.

Thorkildsens svenske agent Daniel Wessfeldt bekrefter overfor Dagbladet at sponsorinteressen rundt spydesset er stor.

Ny teknikk

I forrige uke fikk Thorkildsen endelig operert ankelen som har plaget ham de siste to åra. Skaden var så plagsom at de måtte utvikle en ny teknikk. Denne viste seg å funke meget bra.

-  Vi måtte legge om frekvensen på de siste stegene i tilløpet. Resultatet er en teknikk som jeg kommer til å benytte meg av også når jeg er helt kvitt ankelskaden, forklarer han.

Neste sesong satser Andreas på å delta på 10-15 stevner. Høydepunktene blir VM i Helsingfors og Bislett Games like i forkant. Vidar-utøveren har for vane å forbedre sin personlige rekord. Det er et naturlig mål også i 2005.

-  Ja, forhåpentlig blir jeg bedre enn i år. Det er alltid noe å forbedre.

-  Hva med 100-metersgrensa?

-  Den er jeg foreløpig veldig mange meter unna. Skal jeg kaste 100 meter, må det gjøres etter å ha tatt steg for steg. Et sånt kast kommer neppe neste år, sier sørlendingen, som de siste åra har bodd i en leilighet på Grünerløkka.

Spiller tv-spill

Mye av tida i hovedstaden tilbringes imidlertid på Toppidrettssenteret. To daglige økter trening må til, selv i en tøff periode hvor han fortsatt må støtte seg til krykker.

Og Aten-medaljen henger vel på soverommet som en kime til inspirasjon?

-  Nei, det gjør den ikke. Den ligger i en bankboks i Kristiansand. Jeg har andre ting hjemme som motiverer mer.

-  Hva gjør du når du ikke trener?

-  Minimalt. Spiller kanskje litt tv-spill, forklarer 22-åringen, som er i sitt ess når han får plaffe løs i Grand Theft Auto eller Halo.

Men han har også plass til det offisielle spillet fra sommerlekene i Aten. Der har han kopiert sitt eget OL-gull flere ganger.

-  Jeg er mer stabil der enn på stevner.

TRENGER STØTTE: Verdens beste spydkaster, Andreas Thorkildsen (22), lover ikke at han vil bruke lue kommende sesong. - Vi får se, sier den ankelopererte OL-vinneren.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media