Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Snart seks år uten én tittel

- Vi gjør det bra for å ha et så ungt lag, sier Wenger. Igjen.

FÅR KJEFT: Arsene Wengers Arsenal er på vei til sin sjette sesong på rad uten en tittel. Det opprører fansen, som nå langer ut mot ham. Franskmannen forsvarer seg med at de deltar i Champions League og har et ungt lag. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON/SCANPIX
FÅR KJEFT: Arsene Wengers Arsenal er på vei til sin sjette sesong på rad uten en tittel. Det opprører fansen, som nå langer ut mot ham. Franskmannen forsvarer seg med at de deltar i Champions League og har et ungt lag. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON/SCANPIX Vis mer

Sju Premier League kamper direkte fra kl. 13.45 i Fotballstudio.

(Dagbladet): Sist gang Arsenal vant en tittel var FA-cupen i 2005. Heller ikke ligaprestasjonene har vært topp, Arsenal har kun tredje- og fjerdeplasser de siste fem sesongene, selv om de ligger an til andreplass i årets sesong og har en reell mulighet til å vinne tittelen, skulle de vinne hengekampen og slå Manchester United hjemme.

Arsenal har blitt et nestenlag de siste åra, best illustrert med vinterens tap i ligacupfinalen mot Birmingham, typisk nok tapte Arsenal kampen på en keepertabbe. De siste par månedene har Arsenal i tur og orden røket ut av Champions League, FA-cupen og altså tapt finalen i ligacupen.

Arsene Wenger har fått jevnlig kritikk for at han ikke kjøper etablerte spillere, som kan gå inn på laget og heve det det siste hakket som skal til for å vinne Premier League og Champions League. Men det er samtidig vanskelig å kritisere franskmannen, som har gjort Arsenal til et mønsterbruk etter at han tok over i 1996. De siste 14 åra har han også vunnet Premier League tre ganger og FA-cupen fire ganger.

I løpet av de 14 åra har Wenger flyttet Arsenal fra Highbury til Emirates og skapt en av verdens sterkeste fotballøkonomier.

Wenger har alltid besvart kritikken med at hans unge spillere «snart» vil ta steget opp og bli et vinnerlag. Under forrige helgs kamp mot et ti manns Blackburn, der Arsenal spilte 0-0, rant det over for flere av supporterne, som skjelte ut Wenger fra tribunen.

Heller CL enn FA-cupen Arsenal-supporterne kom med en offisiell uttalelse etter kampen, der de uttrykte «sterk skuffelse» med klubbens siste resultater. Wenger svarte i går kritikerne - på samme måte som alltid.

- Vi er på andre plass i serien, er det en katastrofe? Har de 18 lagene bak oss på tabellen en fantastisk katastrofe, da? Det er lag som invisterer ti ganger så mye som oss, og de er bak på tabellen. Hvis vi er skuffet etter sesongen, så OK, sier Wenger til BBC.

Før han minner supporterne på Arsenals jevnlige Champions Leageue-deltagelse.

- Vi har vært i Champions League hvert eneste år de siste 15 åra. Det er bare to klubber som har klart det, oss og Manchester United. Er det en tittel eller ikke å komme til Champions League? Ville du byttet Champions League-deltagelse med en FA-cuptittel?, spør Wenger retorisk, før han drar fram kronargumentet sitt:

- Vi har gjort det bra til å være et så ungt lag. Vi er nummer to i ligaen.

- Får skryt Manchester United har i ettermiddag mulighet til å øke ledelsen i Premier League til ti poeng, hvis de slår Fulham hjemme. Et oppgjør de normalt har små problemer med, de siste ti kampene har endte med ti United-seire.

Arsenal drar til Blackpool, som er i fritt fall på tabellen.

- Vi har åtte kamper igjen og kjemper om tittelen, så la oss gi alt vi har. Når jeg ser på laget mitt, blir jeg stolt over innstillingen deres og fotballen vår. Det er bare i England vi får kritikk, går du hvor som helst ellers i verden får vi masse skryt, det kan jeg love deg, sier Wenger.

GOD: Jack Wilshere (19) er en av flere unggutter Arsene Wenger trekker fram som spillere for framtida. Han er allerede etablert på det engelske landslaget. Foto: AP Photo/Tom Hevezi/Scanpix
GOD: Jack Wilshere (19) er en av flere unggutter Arsene Wenger trekker fram som spillere for framtida. Han er allerede etablert på det engelske landslaget. Foto: AP Photo/Tom Hevezi/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media