Skaterne har fått sitt eget landslag

Snart skal de delta i OL: - Det henger nok litt igjen at vi har blitt sett på som pøbler

For 29 år siden var skating forbudt i Norge. Nå har de fått sitt eget landslag og satser for fullt mot 2020. Da er det nemlig OL-gren.

EGET LANDSLAG: Skateboard er nå organisert som egen gren i Snowboardforbundet. Her ser vi Karsten Kleppan, prosjektleder Henning Braaten, Hermann Stene, Gard Hvaara, Tonje Pedersen, Elias Nilsen, Mats Hatlem, Petter Brunvatne og Jonas Carlsson. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
EGET LANDSLAG: Skateboard er nå organisert som egen gren i Snowboardforbundet. Her ser vi Karsten Kleppan, prosjektleder Henning Braaten, Hermann Stene, Gard Hvaara, Tonje Pedersen, Elias Nilsen, Mats Hatlem, Petter Brunvatne og Jonas Carlsson. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

OSLO SKATEHALL (Dagbladet): Onsdag lanserte norske skateboardere for første gang sitt eget landslag. Nå er de organisert under Norges Idrettsforbund som en egen gren i Snowboardforbundet.

Landslaget består av Tonje Pedersen (22), Karsten Kleppan (27), Hermann Stene (24), Gard Hvaara (20), Mats Hatlem (17), Elias Nilsen (16), Petter Brunvatne (17) og Jonas Carlsson (15).

Men på et tidspunkt var faktisk skating ulovlig i Norge. Mellom 1978 og 1989 var det forbudt å kjøpe og bruke skateboard. Kontrasten til i dag er stor.

- Skateboard har vært i utvikling i mange år, og at vi har tatt dette steget er naturlig. Vi føler at vi er klar for det. Det har vært snakk om overgang i mange år. Skaterne kan også få den hjelpen de trenger nå, sier prosjektleder Henning Braaten til Dagbladet.

Medaljehåp

Braaten har altså både opplevd tida der skateboarding var forbudt, til at det nå er organisert under Norges Idrettsforbund.

- Det er en kjempekontrast, og jeg er glad for at jeg har vært med på hele reisa. Det er kjempespennende at vi er der i dag. Jeg ønsker å bidra til å legge til rette for neste generasjon slik at vi bevarer egenarten vår og kan ta nye skritt, sier Braaten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer