Snart teller poengene mest

Trenerlivet er like vrient selv for de aller snilleste guttene.

MYE Å LEVERE:  Har Ole Gunnar Solskjær kraft til å gjøre Molde til Norges beste klubb? FOTO: Håkon Eikesdal
MYE Å LEVERE: Har Ole Gunnar Solskjær kraft til å gjøre Molde til Norges beste klubb? FOTO: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET er lett å unne Ole Gunnar Solskjær alt godt som manager i Molde. Han er blant de aller snilleste i den første norske store proffgenerasjonen. Trygge verdier, passe forsiktig framferd og raust hjelpearbeid på CV'en. Få har kommet ut av den nyrike norske Englands-gjengen fra fotballeventyret på 1990-tallet like plettfri som ham, og ingen andre av de mange som vokste seg store på Drillos dengang ble slått til ridder av 1.klasse av St.Olavs orden for måten de forvaltet medgangen på.

I tillegg er han tidenes mest kjente norske spiller. Ingen nordmann har hatt et større navn internasjonalt det siste tiåret. Ole Gunnar Solskjærs mirakelmål på overtid i Champions League-finalen 1999 kom samtidig med den første bølgen av fotball som den dominerende globale idretten.

Det er derfor praten om Solskjær kan gå like lett og vennlig på en bar i Bangkok, en kafe i Bamako eller på sportspuben 1911 i Molde. En hel fotballverden er blitt glad i målscoreren Ole Gunnar.

AKKURAT den kjærligheten forsvinner neppe om Solskjær ikke klarer å innfri alle de forventningene som nå tårner seg opp rundt norsk klubbfotballs mest omtalte nykommer. For United-venner og folk flest er greit å se forskjell på Ole Gunnars smått mirakeløse evne til å plassere foten på rett sted til rett tid i målgården og lederferdighetene hans på sidelinja. Den virkelige utfordringen ligger på hjemmebane.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer