Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Snart tilbake: Johaug har lov til å trene med landslaget fra søndag

Therese Johaug kan trene med resten av skilandslaget allerede søndag. Lørdag gratulerte hun stafettlaget med OL-gull i Pyeongchang.

VENDER TILBAKE: Therese Johaug får snart lov til å trene med det norske landslaget igjen. Allerede søndag kan hun returnere. Hun får imidlertid ikke lov til å gå konkurranser på en god stund til. Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix
VENDER TILBAKE: Therese Johaug får snart lov til å trene med det norske landslaget igjen. Allerede søndag kan hun returnere. Hun får imidlertid ikke lov til å gå konkurranser på en god stund til. Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
STAFETT: Storebror Eivind Flugstad Østberg hyller søsterens OL-gull. Vis mer

29-åringen tilbringer OL-dagene på høydesamling i Seiser Alm, men fikk med seg lagvenninnenes gulløp i Pyeongchang og gratulerte dem på Instagram.

Johaug ble nektet OL-deltakelse etter at dopingdommen hennes ble forlenget i Idrettens voldgiftsrett (CAS). Hun har reist bort for å slippe det verste kjøret på hjemmebane under mesterskapet.

Allerede søndag, to måneder før utelukkelsen utløper, kan hun delta i organisert trening.

- Det er en bra dag. Det er kjempebra å komme så langt. Det er ikke lenge igjen før hele utestengelsen er over. Det er en merkedag med tanke på at hun er inne igjen på laget, sier hennes manager Jørn Ernst til Eurosport.

Det er WADA-koden og lovverket til Norges Idrettsforbund (NIF) som åpner for at utestengte utøvere kan trene organisert i de to siste månedene av en utelukkelse. Johaugs suspensjon løper til 17. april.

Kan returnere til Skarverennet

STAFETT: Det var stor spenning i studio under kvinnenes stafett lørdag. Slik reagerte svenskene da de så Marit Bjørgen slå Stina Nilsson i siste etappe. Video: Expressen TV Vis mer

Skarverennet er 21 dager seinere. Trolig kommer 29-åringen til å gjøre comeback i dette populære turrennet.

- Hun kan delta i Skarverennet. Det er ikke 100 prosent sikkert ennå at hun gjør comeback der, men jeg regner med hun skal dit og gå, har Ernst tidligere fortalt til Dagbladet.

Johaug var raskt ute med å gratulere Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ragnhild Haga og Marit Bjørgen med lørdagens stafettgull. Bjørgen kvittet seg med Stina Nilsson og Sverige i den siste bakken, mens OAR (russiske utøvere) tok bronsen.

- Full jubel for GULLJENTENE, skriver Johaug i en oppdatering på Instagrams historiefunksjon, sammen med et bilde av seg selv i skiløypa mens hun står på et bein og feirer.

Johaug var en del av Norges stafettlag under OL i Sotsji, men da sørget en smørbom for en norsk 5.-plass. Hun var på gullaget i 2010-OL.

(Dagbladet/NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!