«Snåsamannen» mot blekkspruten Paul

I kveld avgjøres orakelduellen i VM.

DUELL: Blekkspruten Paul mot Joralf Gjerstad. Kun én av dem kan ha rett i kveldens semifinale mellom Tyskland og Spania i VM. Foto: AFP / Scanpix
DUELL: Blekkspruten Paul mot Joralf Gjerstad. Kun én av dem kan ha rett i kveldens semifinale mellom Tyskland og Spania i VM. Foto: AFP / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• VM-studio 20.30: Spania - Tyskland|||(Dagbladet): Blekkspruten Paul har forbløffet med skjellsettende tips under fotball-VM. Fem ganger på rad har han tippet riktig utfall i Tysklands kamper, han forutså til og med Tysklands eneste tap som kom mot Serbia i gruppespillet.

Vårt eget orakel, Joralf Gjerstad, har også vist imponerende VM-form så langt. «Snåsamannen» uttalte til VG før mesterskapet at han holdt Tyskland som vinnere - uten å utdype om dette var noe han kunne «se» eller om det var basert på magefølelsen.

- Det må bli Tyskland som vinner VM, sa Gjerstad før mesterskapet begynte, stikk i strid med de fleste eksperter som holdt et ungt tysk lag som outsidere.

Så langt i mesterskapet har ikke de to oraklene vært i konflikt med hverandre, siden blekkspruten Paul har hatt tro på tysk avansement i sluttrundene. Enigheten er imidlertid over før kveldens kamp mellom Tyskland og Spania.

Paul valgte nemlig skjellet som lå i den spanske beholderen - og lot den tyske ligge da han tippet spansk seier. Kun én gang tidligere har den tyske eksperten bommet på et tips, det var i EM-finalen for to år siden da han trodde på tysk seier mot nettopp Spania. Som kjent sørget Fernando Torres' matchvinnerscoring for spansk 1-0-seier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer