DUELL: Blekkspruten Paul mot Joralf Gjerstad. Kun én av dem kan ha rett i kveldens semifinale mellom Tyskland og Spania i VM. Foto: AFP / Scanpix
DUELL: Blekkspruten Paul mot Joralf Gjerstad. Kun én av dem kan ha rett i kveldens semifinale mellom Tyskland og Spania i VM. Foto: AFP / ScanpixVis mer

«Snåsamannen» mot blekkspruten Paul

I kveld avgjøres orakelduellen i VM.

VM-studio 20.30: Spania - Tyskland

|||(Dagbladet): Blekkspruten Paul har forbløffet med skjellsettende tips under fotball-VM. Fem ganger på rad har han tippet riktig utfall i Tysklands kamper, han forutså til og med Tysklands eneste tap som kom mot Serbia i gruppespillet.

Vårt eget orakel, Joralf Gjerstad, har også vist imponerende VM-form så langt. «Snåsamannen» uttalte til VG før mesterskapet at han holdt Tyskland som vinnere - uten å utdype om dette var noe han kunne «se» eller om det var basert på magefølelsen.

- Det må bli Tyskland som vinner VM, sa Gjerstad før mesterskapet begynte, stikk i strid med de fleste eksperter som holdt et ungt tysk lag som outsidere.

Så langt i mesterskapet har ikke de to oraklene vært i konflikt med hverandre, siden blekkspruten Paul har hatt tro på tysk avansement i sluttrundene. Enigheten er imidlertid over før kveldens kamp mellom Tyskland og Spania.

Paul valgte nemlig skjellet som lå i den spanske beholderen - og lot den tyske ligge da han tippet spansk seier. Kun én gang tidligere har den tyske eksperten bommet på et tips, det var i EM-finalen for to år siden da han trodde på tysk seier mot nettopp Spania. Som kjent sørget Fernando Torres' matchvinnerscoring for spansk 1-0-seier.

EKSPERT: Blekkspruten Paul har tippet riktig utfall på fem av fem tyske kamper i VM så langt. I kveld har han Spania som vinner. Her ser vi han plukke ut skjellet fra den spanske boksen. Foto: AFP
EKSPERT: Blekkspruten Paul har tippet riktig utfall på fem av fem tyske kamper i VM så langt. I kveld har han Spania som vinner. Her ser vi han plukke ut skjellet fra den spanske boksen. Foto: AFP Vis mer

- Han gikk rett for den spanske beholderen. Han åpnet lokket med en tentakkel og plukket opp skjellet med en annen, sier en talsmann for Oberhausens sjøakvarium til Yahoo News.

Analytikere i Tyskland spekulerer om blekkspruten Paul sliter med å tippe tyske kamper mot Spania på grunn av fargebilndhet. De tyske fargene skal være vanskelig å skille fra de spanske, mener ekspertene.

Vinner Tyskland i kveld og denne forklaringen stemmer - at Paul egentlig gikk for tysk seier - kan både «Snåsamannen» og Paul stå igjen som ufeilbarlige orakler før søndagens finale.

PS! Den tyske forbundskanselleren Angela Merkel tror Tyskland vinner 2-1 i kveld, ifølge AP. Tallknusere er enig med henne. Hvorfor? Tallet 3964. Legg årstallet for Brasils andre tittel i 1962 sammen med den forrige i 2002 og få 3964. De to andre titlene til Brasil? 1970 + 1994 fører oss også til 3964. Argentina vant i 1978 og 1986, noe som selvsagt gir oss 3964 igjen, noe også Tysklands titler i 1974 og 1990 gjør. Tyskland vant også i 1954, og tallet man trenger for å få 3964 er da selvsagt 2010. Alt ifølge Norsk Telegrambyrå.