Premier League

Sánchez er blitt et mareritt for United

Alexis Sánchez (30) er Uniteds best betalte spiller, men står bak i køen hos Solskjær. Vil angivelig vekk. Klubben risikerer likevel å bli sittende igjen med en misfornøyd utgiftsbombe.

MYE PÅ SIDELINJA: Ole Gunnar Solskjær har startet med Alexis Sánchez bare fire ganger siden desember. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
MYE PÅ SIDELINJA: Ole Gunnar Solskjær har startet med Alexis Sánchez bare fire ganger siden desember. Foto: Erik Johansen / NTB scanpixVis mer

MANCHESTER (Dagbladet): Alexis Sánchez har hatt en miserabel karriere etter at han kom fra Arsenal til Manchester United for 18 måneder siden. Angrepsspilleren har bare spilt 32 kamper i Premier League og scoret tre mål.

Samtidig skal han være klubbens best betalte spiller med en årslønn på 20 millioner pund, eller 215 millioner kroner. Det er blitt pekt på skader, men han er heller ikke Ole Gunnar Solskjærs favorittspiller. Under nordmannen har han startet fire kamper.

De siste ukene skal det ha vært aktivitet i kulissene for å finne en løsning. Det blir hevdet at klubben vil plassere ham på reservelaget hvis han ikke forsvinner. The Times skriver i dag at Sánchez vil vekk - først og fremst til Italia. Men verken Juventus, Napoli, AC Milan eller Inter er ifølge avisa villig til å betale en spesielt høy overgangssum.

Det skal ha kommet forslag om utlån. Spørsmålet er hva som skjer med lønna. The Times skriver at Manchester United risikerer å måtte betale deler av denne ved utlån, hvilket ikke er en gunstig situasjon.

Har stupt

- Aksjen til Sánchez har stupt i England etter at han bare har scoret tre ligamål, heter det.

I Arsenal så statistikken helt annerledes ut: På 122 kamper scoret han 60 mål. Det gir et snitt på ett mål per 169. minutt. I United er fasiten ett mål per 641. minutt.

På en pressekonferanse i forrige uke uttalte Solskjær at han regnet med at Sánchez kom til å bli i klubben. Han har kontrakt fram til sommeren 2022.

Men han er ikke skreddersydd for Uniteds nye og unge profil. Mot Chelsea søndag var lagets snittalder 24 år og 227 dager. Både Marcus Rashford og Anthony Martial er foran Sánchez i køen. Samtidig ønsker Solskjær å gi spilletid til Daniel James og Mason Greenwood.

HYLLES AV FANSEN: Dagbladet-journalist Tore Ulrik Bratland er på plass i Manchester før kampen mellom United og Chelsea. Vis mer

At en av chilenerens beste venner i klubben, Romelu Lukaku, har forsvunnet bidrar ikke til å øke trivselen.

Økte lønninger

Sánchez skal også være et problem i den forstand at han har bidratt til å presse opp lønningene i United. Når en spiller som omtrent ikke blir benyttet er klubbens best betalte mann, skaper det murring i troppen.

Også Daily Mail skriver i dag at Sánchez ønsker seg vekk innen det internasjonale overgangsvinduet stenger 2. september.

- Han ønsker å lede Chile i nest års Copa America, skriver avisa.

Sánchez trente på Carrington i går, men signalene tyder på at det kan komme en løsning innen de neste 14 dagene. Hvis ikke risikerer klubben fortsatt store utgifter på en lite benyttet spiller.

Han er angivelig fristet av Italia ettersom han hadde suksess i Udinese fra 2006 til 2011.